ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης στην Αθήνα – Η προθεσμία που του δόθηκε να φύγει από την Ελλάδα

Σήμερα το πρωί, ο πρέσβης της Λιβύης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, κηρύχθηκε persona non grata και του δόθηκε προθεσμία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα μας, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πριν από λίγες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Αγκίλα Σαλέχ, ως επίσημος προσκεκλημένος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Σαλέχ αποδέχθηκε την πρόσκληση που απηύθυνε προ ημερών η Βουλή των Ελλήνων και την Πέμπτη θα έρθει στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής χωρίς μέχρι στιγμής να έχει κάποια άλλη προγραμματισμένη συνάντηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του real.gr η Βουλή των Ελλήνων μπήκε ενεργά στο διπλωματικό παιχνίδι τις τελευταίες ημέρες έπειτα και από τις πληροφορίες ότι η Βουλή της Λιβύης θα απορρίψει το Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης.

Στόχος της ελληνικής πλευράς και του Προέδρου της Βουλής είναι να εκπεμφθεί από την Αθήνα ένα ισχυρό μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα πως η ίδια η Βουλή της Λιβύης είναι που απορρίπτει το Μνημόνιο και σε δεύτερο στάδιο ο κ. Σαλέχ να επαναλάβει από τη Βουλή των Ελλήνων το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε στον γ.γ του ΟΗΕ ζητώντας την καταδίκη της επίμαχης συμφωνίας, την οποία χαρακτήρισε ως «απειλή προς το λιβυκό κράτος, το μέλλον και την ασφάλεια».

Πηγή: real.gr