Featured ΜΑΓΝΗΣΙΑ

“Δύσκολη η νέα σχολική χρονιά” – Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό το ΕΕΕΕΚ Βόλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΕΕΕΕΚ Βόλου, ο επίσημο αγιασμός της Β’ Βάθμιας για τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά χωρίς το ειδικό προσωπικό για το συγκεκριμένο σχολείο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κι Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, που ευλόγησε κι έκανε και τον αγιασμό του λεωφορείου που αποκτήθηκε πρόσφατα για τις ανάγκες του σχολείου, ενώ τελέστηκε και τρισάγιο στη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που κηδεύεται σήμερα το μεσημέρι.

Ο Διευθυντής Β’ Βάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδη, ανέφερε ότι 26.000 μαθητές της Μαγνησίας είναι έτοιμοι να διασχίσουν την πόρτα του σχολείου, έκανε λόγο για διπλή χαρά με αφορμή και το λεωφορειάκι που αποκτήθηκε, επισημαίνοντας ότι “θα εξυπηρετεί τα παιδιά κι αυτό αποδεικνύει ότι, όταν θέλει ο πολίτης μπορεί κι ας μην έχει καμία βοήθεια από αυτούς που πραγματικά όφειλαν να βοηθήσουν”. Συνεχάρη το Σύλλογο Γονέων των μαθητών του ΕΕΕΕΚ και το προσωπικό, εκπαιδευτικούς και Διευθύντρια που κατόρθωσαν το ακατόρθωτο, ενώ για τυχόν εκπαιδευτικά κενά δήλωσε ότι “Γενικώς η φετινή σχολική χρονιά είναι δύσκολη κι αυτό γιατί υπάρχει μεταβατική περίοδος στην αλλαγή ηγεσίας του Υπουργείου οι εκπαιδευτικοί είναι εδώ και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

Μάλιστα, έκανε λόγο για πρόγραμμα Διά Βίου Εκπαίδευσης Μαθητών ΑμεΑ, παραδέχθηκε ότι το σχολείο δεν έχει το προσωπικό που απαιτείται και ζήτησε από την Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος ευχήθηκε καλή κι ευλογημένη χρονιά προσθέτοντας ότι “όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελούμε τους αγιασμούς ενάρξεως της σχολικής χρονιάς, Είναι μια όμορφη ημέρα, τα παιδιά χαρούμενα, δάσκαλοι και καθηγητές στη θέση τους κι εμείς με τους εντεταλμένους ιερείς για ότι θέμα κοινωνικό προκύψει και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, είμαστε και φέτος εδώ”. 

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, λέγοντας ότι “Ιδιαίτερα σήμερα να θυμίσω στα παιδιά ότι εδώ στην Ν.Ιωνία γεννήθηκε ένα παιδί πριν 63χρόνια. Κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι με τα τραγούδια και τους στίχους του θα μιλούσε στους Έλληνες με τον τρόπο του κι είναι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας που κηδεύεται σήμερα. Είναι αυτό που κρύβει κάθε παιδί μέσα του κι αυτό εξαρτάται από γονείς καθηγητές ακόμη κι από τον πόνο που ζει, πιστεύοντας στο Θεό που πίστευε ο Λαυρέντης μπορεί να κάνει θαύματα. Εύχομαι να δώσουν τα παιδιά τον καλύτερό τους εαυτό και να μοιάσουν στον Λαυρέντη και σε κάθε άνθρωπο που προσφέρει”. 

Για τους εντεταλμένους ιερείς ο Μητροπολίτης, ανέφερε ότι για κάθε σχολείο υπάρχει ιερέας κι έχουν καλυφτεί όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες, για να λύνονται ότι προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα προκύπτουν, ενώ και φέτος θα προσφέρεται κανονικά και το πρωινό”.

Τέλος, για το λεωφορείου του ΕΕΕΕΚ, έκανε λόγο για ένα δώρο Θεού, που επετεύχθη χάρη στην σύμπραξη στη συνεργασία και στις δωρεές, ενθυμούμενος τον αγιασμό που είχε κάνει πριν 21χρόνια σε ένα άλλο λεωφορείο της ΕΛΕΠΑΠ . “Χαίρομαι που θα εξυπηρετούνται τα παιδιά μας και ειδικότερα τα ιδιαίτερα παιδιά μας”.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος  Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων ΕΕΕΕΚ Βόλου Ράνια Καρανικόλα, δεν έκρυψε τη λύπη της για το γεγονός ότι στο σχολείο, δεν είναι στη θέση του ούτε το βοηθητικό εκπαιδευτικό ούτε το επιστημονικό προσωπικό.

“Αυτό το σχολείο με 61 παιδιά με οκτώ αμαξίδια δεν μπορεί να λειτουργήσει” είπε και συνέχισε “Θα κάνουμε τον αγιασμό σήμερα κι από αύριο κατά πάσα πιθανότητα τα παιδιά δε θα έρθουν στο σχολείο αν το ειδικό εκπαιδευτικό κι επιστημονικό προσωπικό δεν είναι στη θέση τους”.

Για το λεωφορείο έκανε λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και δικαιούται να χαίρεται όλη η πόλη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι, είναι αποτέλεσμα της καλής διάθεσης και αλληλεγγύης που έδειξαν οι συμπολίτες μας και ο ΟΛΒ που είναι ο μεγάλος χορηγός. Μάλιστα στον αγιασμό παρευρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Τοζίδης.

Όσον αφορά στην κυκλοφορία του οχήματος, η Πρόεδρος, επεσήμανε ότι αναμένονται σήμερα, αύριο ο φάκελος με τα έγγραφα, από βδομάδα, θα ξεκινήσει η διαδικασία για έκδοση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδες, ωστόσο επειδή ο σχεδιασμός του Υπουργείου για οδηγό και συνοδό στα σχολικά λεωφορεία γίνεται τον Μάρτιο, θα ζητήσουμε παρέμβαση των Βουλευτών να γίνει κατ εξαίρεση διαδικασία για τον προϋπολογισμό “για να μην το χουμε στην αυλή και το καμαρώνουμε” όπως σχολίασε η κ. Καρανικόλα.