ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας

Αποπνικτική η κατάσταση στο κέντρο της πόλης από τις μολότοφ που έριξαν οι αντιεξουσιαστές και τα δακρυγόνα με τα οποία απάντησαν οι αστυνομικοί

«Βροχή» από μολότοφ και φωτοβολίδες στην Πάτρα λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί η πορεία μνήμης για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που διοργάνωσαν οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Περίπου 600 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ξεκίνησαν από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου και ακολούθησαν τη διαδρομή: Ζαΐμη, Μαιζώνος, Γούναρη, Κόρινθου και επιστροφή στο πρώην Παράρτημα.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές κατά την επιστροφή τους στο Παράρτημα επιτέθηκαν με δεκάδες βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που τους συνόδευαν από απόσταση.

Αμεσα οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα ενώ από τις βόμβες μολότοφ έπιασε φωτιά ένα μπαλκόνι και κινδύνευσε ένας αστυνομικός.

Η πορεία μνήμης  για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συνεχίζεται και όπως αναφέρουν πληροφορίες στο τέλος της πορείας υπάρχει ομάδα 100 περίπου ατόμων  με κράνη και κουκούλες.