ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Επιστολή των νεφροπαθών στον Κικίλια: Ζητούν προσωπικό και ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στην απουσία αναλώσιμων υλικών, αναφέρεται ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, ο Σύλλογος έχει επισημάνει εδώ και καιρό τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ενενήντα από τα 270 μέλη του Συλλόγου κάνουν αιμοκαθάρσεις σε ιδιωτικές κλινικές, 105 στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ για οτιδήποτε προκύψει απευθύνονται στο Νοσοκομείο.

Για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:  Αναφορικά με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ζητούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό: α) έναν επιμελητή ιατρό και β) έναν επικουρικό ιατρό. Η Μ.Τ. Νεφρού σήμερα στελεχώνεται από δύο επιμελητές ιατρούς, έναν επικουρικό και μία γενική ιατρό που τελεί και χρέη γραμματειακής υποστήριξης, για την εξυπηρέτηση 105 αιμοκαθαρόμενων, τους μεταμοσχευμένους και χρόνια πάσχοντες, 30 ασθενείς σε πλύση περιτοναϊκής συν τα έκτακτα. Γίνεται αντιληπτό από την περιγραφείσα κατάσταση η σοβαρότητα του ζητήματος. Ταυτόχρονα ζητάμε την άμεση συντήρηση της Μονάδας για την άψογη λειτουργία της. Ενώ τα προβλήματα υπολειτουργίας των κλινών και της έλλειψης αναλώσιμων υλικών, δεν εκλείπουν από την μονάδα και την καθημερινότητά μας.

Για την απουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού: Ζητούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμων Ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, και νοσηλευτικού προσωπικού για όλες τις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Καθημερινά υπάρχουν διαμαρτυρίες ασθενών, νεφροπαθών και μη, για την έλλειψη εξειδικευμένου και μόνιμου προσωπικού. Έχουμε ενημερωθεί για τον επικείμενο τερματισμό των συμβάσεων νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας, σε λίγους μήνες και τότε θα αντιμετωπίζουμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο σύλλογος ευχαριστεί τους απομείναντες Ιατρούς (Διευθυντές, επιμελητές, επικουρικούς και ειδικευόμενους και νοσηλευτικό προσωπικό) που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προς εξυπηρέτηση όλων των ασθενών.