ΑΠΟΨΕΙΣ

Η λούμπεν πλευρά της εξουσίας – Η πορεία στον ολοκληρωτισμό

του Νίκου Διαμαντόπουλου

Κάθε λούμπεν στοιχείο ονειρεύεται την ήμερα που θα καταλάβει την εξουσία για να εκδικηθεί την ίδια την κοινωνία , μιας και πάντα με τις συμπεριφορές-πράξεις του, βρίσκεται απέναντι της.

Για να μπορέσει να καταλάβει την εξουσία και να επιβάλει το ολοκληρωτικό καθεστώς της απόλυτης κυριαρχίας που τον εκφράζει κατ’ αρχήν, πρέπει να είναι κατάλληλες οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες . Μια βαθιά οικονομική κρίση , όπως επίσης και μια φθαρμένη προηγούμενη διακυβέρνηση , φέρνει την ανάγκη αλλαγής στην κοινωνία .

Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για το colpo grosso του λούμπεν “ηγέτη “. Πρώτοι σύμμαχοι στο colpo grosso οι πάσης φύσεως
” αδικημένοι -αγανακτισμένοι ” του παλαιού συστήματος εξουσίας , που με την βοήθεια τους στην επικράτηση του νέου “ηγέτη “, γίνονται ταυτόχρονα οι ευνοημένοι του νέου συστήματος , όπως και αυτοί που μετά το ζύγισμα της νέας κατάστασης , μιας και πάντα θέλουν “την ησυχία τους” τίθενται πιο χαλαρά από τους πρώτους στο πλευρό του ή δεν είναι φανερά απέναντι.

Αμέσως μετά την επικράτηση του νέου “ηγέτη” τίθεται σε εφαρμογή το ολοκληρωτικό σύστημα εξουσίας, καταργώντας – μπαχαλοποιώντας το Κοινοβούλιο – Δημοτικό Συμβούλιο ( εξαρτάται από το επίπεδο εξουσίας που κατέχει ) ασκώντας φυσική ή φραστική βία και απειλώντας για τα χειρότερα που έρχονται, ώστε να επιβάλλει ένα καθεστώς φόβου στους ασκούντες τον θεσμικό έλεγχο .

Φιμώνει – ελέγχει και κατευθύνει τα μέσα ενημέρωσης και όσα αντιστέκονται με στοχευμένη προπαγάνδα προσπαθεί να τα καταστήσει αναξιόπιστα .

Ο “λούμπεν ηγέτης ” θέτει τον εαυτό του υπεράνω της κοινωνίας και όχι στην διάθεση της κοινωνίας , μιας και αυτός θα έπρεπε να είναι ο σκοπός που εξελέγειν .

Όποιος φορέας , κίνημα πολιτών ή μεμονωμένος πολίτης τολμήσει να ασκήσει κριτική , τίθεται αυτομάτως εχθρός του “ηγέτη” . Πρώτο στάδιο είναι οι απειλές από τσιράκια ή μπράβους του “ηγέτη”, κατόπιν τηλέφωνο απειλητικό από τον ίδιο τον ” ηγέτη “, αν τα παραπάνω δεν επιφέρουν την επιθυμητή φίμωση , τότε αναλαμβάνουν τα υποταγμένα ή αυτά που ανήκουν εμμέσως στην ιδιοκτησία του μέσα ενημέρωσης , ώστε να δολοφονήσουν ηθικά , κοινωνικά , επαγγελματικά , τους , ή τον εχθρό .

Όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους έχασαν την εξουσία και οι ηγέτες τους είχαν τις περισσότερες φορές τραγική κατάληξη , το μόνο που τα διαφοροποιεί είναι το χρονικό διάστημα παραμονής τους στην εξουσία, αυτό το γνωρίζει κάθε άνθρωπος με γνώσεις Δημοτικού.

Το χρονικό διάστημα όμως που ασκεί εξουσία το ολοκληρωτικό καθεστώτος, ταλαιπωρούνται πολλοί άνθρωποι , κάτι που το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας γνωρίζει , αλλά σιωπά .