ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για πάνω από 1.000 μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους

Στο ΑΣΕΠ έχει φτάσει το αίτημα για την προκήρυξη της 3Κ «plus» σύμφωνα με πληροφορίες του ageliesergasias.gr και ο αριθμός των προσλήψεων θα ανέλθει πάνω από 1.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι τα αιτήματα από το υπουργείο Εσωτερικών προς το ΑΣΕΠ για προκηρύξεις μόνιμων προσλήψεων και αφορούν την «μικρή» 3Κ – που αποτελεί την συμπληρωματική Προκήρυξη της 3Κ/2018 για τους Δήμους που δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα αιτήματα με την κανονική προκήρυξη καθώς και τις 251 προσλήψεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Το αίτημα για την προκήρυξη – λεγόμενη και «μικρή» ή «plus» – 3Κ ήδη έχει αποσταλεί από το ΥΠΕΣ και παραληφθεί από τους αρμοδίους του ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News θα αφορά, από 757 που αρχικά είχε προγραμματισθεί, πάνω από 1.000 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων και Νομικών Προσώπων αφού τα αιτήματα των δήμων αυξήθηκαν.

Το αίτημα θα ακολουθήσει η επεξεργασία της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ ενώ ακόμη δεν φαίνεται στον ορίζοντα η έκδοση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι ιθύνοντες της αρμόδιας αρχής δεν ήταν ακόμη σε θέση να εκτιμήσουν τον χρόνο έκδοσης της ενώ είναι δεδομένο ότι θα γίνει μετά την έκδοση της μεγάλης προκήρυξης για το Βοήθεια στο Σπίτι και τις 3.500 προσλήψεις και που φαίνεται να έχουν λυθεί τα προβλήματα με την μοριοδότηση και την εντοπιότητα με την προκήρυξη να παίρνει σειρά για έκδοση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Να υπενθυμίσουμε ότι η «μικρή» 3Κ είχε παγώσει λόγω της προκήρυξης των εκλογών το καλοκαίρι και της αλλαγής της κυβέρνησης.

Όσο αφορά τις προσλήψεις στο ΕΑΠ που ήδη έχει φτάσει εκ νέου στα γραφεία του ΑΣΕΠ θα αφορά ειδικότητες όπως ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, ΠΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ, ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ αλλά και άλλες επιμέρους ειδικότητες.