ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το έργο του Banksy για την ημέρα των ερωτευμένων βανδαλίστηκε

To έργο του Banksy για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Μπρίστολ, βανδαλίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του καλλιτέχνη ότι είναι δικό του.  «Είναι πραγματικά ντροπή και άσχημο, αλλά δυστυχώς συμβαίνει» δήλωσε κάτοικος του Μπρίστολ στον Guardian. Όπως θα δείτε στη φωτογραφία άγνωστοι έγραψαν με σπρέι «BCC WANKERS» και ζωγράφισαν μία καρδιά.

Ο Banksy, δημιούργησε μια καινούργια τοιχογραφία στη γενέτειρά του, η οποία χαιρετίστηκε ως «Valentine’s Day Banksy» πριν ακόμα ο ίδιος βεβαιώσει τη γνησιότητα του έργου του στον λογαριασμό του στο Instagram, την Πέμπτη το βράδυ.

Ήδη, οι θαυμαστές του συρρέουν για να τραβήξουν selfies μπροστά στο έργο, στο οποίο απεικονίζεται ένα μικρό κοριτσάκι που έχει στρέψει μια σφεντόνα προς τον ουρανό, ενώ μια έκρηξη ζωηρόχρωμων κόκκινων λουλουδιών σχηματίζεται πιο ψηλά.

«Εμείς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στο Μπρίστολ, και είναι τόσο συναρπαστικό» είπε, στην εφημερίδα Guardian, η Κέλι Γούντραφ, εκ των ιδιοκτητών του κτηρίου σε τυφλή όψη του οποίου εμφανίστηκε η τοιχογραφία του Banksy. «Συνέχιζα σχεδόν να στριγκλίζω, και δεν σταμάτησα να χαμογελάω όλη μέρα» πρόσθεσε.

Οι ιδιοκτήτες του κτίσματος κάλυψαν το έργο με Plexiglass για να το προστατεύσουν ακόμη και πριν ο Banksy δηλώσει επισήμως ότι είναι δημιούργημά του. Το έργο «ενδέχεται να προσελκύσει πολλούς τουρίστες και να γεννήσει ενδιαφέρον, πράγμα το οποίο θα είναι καλοδεχούμενο από τους κατοίκους και τις τοπικές επιχειρήσεις» δήλωσε στο BBC, το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Μπρίστολ, Άφζαλ Σαχ.

bnksya
Άγνωστοι έγραψαν με σπρέι «BBC WANKERS»

Το έργο του Banksy:

protothema