ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή μεταξύ Βορίδη και Ζαχαριάδη για την υποχρεωτικότητα και τους αντιεμβολιαστές

Ανέβηκαν οι τόνοι το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και τον Κώστα Ζαχαριάδη με αφορμή τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τους αντιεμβολιαστές του Συντάγματος.

Η θερμοκρασία έπιασε «κόκκινο» και μέσα στη Βουλή όταν Μάκης Βορίδης και Κώστας Ζαχαριάδης διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους με φόντο την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και τους αντιεμβολιαστές. Ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα «Επιλογή Διοικήσεων στον Δημόσιο Τομέα», κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στους αρνητές του εμβολίου και «να πάψει να ψαρεύει σε θολά νερά».

Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει καθαρή θέση και τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα εάν θα έχουν κύρωση αυτοί που δεν πρόκειται να συμμορφωθούν. Όπως σημείωσε ο κ. Βορίδης, «εμείς είπαμε καταρχήν ότι η κύρωση είναι η αναστολή εργασίας. Το τι σημαίνει η αναστολή, το τι σημαίνει ότι δεν θα του καταβάλλεται μισθός, το τι σημαίνει ότι βρίσκεται σε παραβίαση των νομικών υποχρεώσεών του και άρα της εργασιακής του σχέσης, όλο αυτό θα εξειδικευτεί νομικά» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στον κ. Ζαχαριάδη, είπε ότι το κόμμα του είδε πως «μαζεύτηκαν έξω από τη Βουλή κάτι αντιεμβολιαστές, και ότι πρέπει να απευθυνθείτε σε αυτό το εκλογικό Σώμα, όσο μικρό όσο είναι. Και προσπαθείτε να πατήσετε σε δύο βάρκες».

Οι αντιεμβολιαστές είναι «δικοί σας φίλοι» σχολίασε ο κ. Ζαχαριάδης, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι αντί να πείσει «όσους δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν και το ψάχνουν», τους τρομοκρατεί και τους απειλεί με απόλυση. Αυτόν τον διχαστικό, τρομοκρατικό και φοβιστικό λόγο «να τον αποσύρετε», κάλεσε την κυβέρνηση ο κ. Ζαχαριάδης. Πρότεινε, μάλιστα, «να κάνουμε ενημέρωση μαζί», «να δείξουμε στον κόσμο τι τραβά κάποιος που δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι να πάει τουαλέτα, που δεν μπορεί να ανέβει τα σκαλιά…». «Δεν είναι μόνο να λένε τα μίντια πόσο Μωυσής είναι ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης και κατέληξε: «Εάν έχετε κάποιο φετίχ με τις απολύσεις, αυτό δεν [πρέπει] να ξεσπάσει πάνω στην κοινωνία».

ieidiseis.gr