ΕΛΛΑΔΑ

Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες στη Χίο, παραμένει το μπλόκο στη Λέσβο

«Δεν παραδινόμαστε» λέει ο δήμαρχος Χίου – Κόβουν δέντρα για να παρακάμψουν τα μπλόκα καταγγέλλει ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου
Στη Χίο «έπεσαν» τα μπλόκα των κατοίκων και τα μηχανήματα έργου έπιασαν ήδη δουλειά στη «θέση 17» στην περιοχή του Αίπους για την κατασκευή της κλειστού τύπου δομής, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που νωρίτερα έδωσαν μάχες με πολίτες στο λιμάνι των Μεστών, στο Βροντάδο και στον Άγιο Νεκτάριο.

Με δήλωσή του σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος είχε λιποθυμικό επεισόδιο από τη χρήση χημικών τα ξημερώματα στο λιμάνι των Μεστών, κάνει λόγο για θλιβερά και επονείδιστα γεγονότα που γεμίζουν μαύρες σελίδες στην ιστορία του τόπου, ενώ απευθύνει μήνυμα πως ο αγώνας δεν τελείωσε. «Συνεχίζουμε. Οι νησιώτες δεν παραδίδονται», λέει, κάνοντας αναφορά στα 500 χρόνια σκλαβιάς, την γερμανική κατοχή και άλλα δεινά που υπέστησαν οι νησιώτες.

lipothymos_o_dimarhos_hioy_stamatis_karmantzis.jpg

Αντίθετα, στη Λέσβο, η ένταση παραμένει στη θέση Διαβολόρεμα, όπου εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπες αστυνομικές δυνάμεις και εκατοντάδες πολίτες, μαζί με οχήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, που εμποδίζουν την διέλευση προς την επιταγμένη θέση Καράβα Καβακλή. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικές Αρχές ανοίγουν δρόμο μέσα από δημοτική δασική έκταση, προκειμένου να παρακάμψουν το μπλόκο, με τον δήμαρχο, Ταξιάρχη Βέρρο, να καταγγέλλει πως η κοπή δέντρων χωρίς άδεια αποτελεί αυτόφωρο αδίκημα.

1.jpg

Πηγή: ethnos.gr