ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έρχεται η AUDI στον Βόλο;

Κυκλοφορεί έντονα τις τελευταίες ημέρες ότι «ψήνεται» η έλευση μίας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας στον Βόλο.

Πληροφορίες θέλουν την γερμανική Audi να έχει έρθει σε επαφή με διάφορα στελέχη και να συζητά την εγκατάσταση μονάδας στις πρώην εγκαταστάσεις της Nissan στη βιομηχανική περιοχή.

Αναζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες, με τους περισσότερους φορείς να αναφέρουν ότι «κάτι ακούγεται» αλλά χωρίς να είναι σε θέση να αναφέρουν περισσότερα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, ανέφερε πως «είμαστε σε αναμονή και έχουμε τα ώτα μας ανοιχτά», αν και από τη Nissan, με την οποία επικοινωνήσαμε η απάντηση ήταν πως «δεν υπάρχει καμία πληροφορία».

Από την άλλη, στελέχη του Συνδέσμου Βιομηχανιών, είπαν στο akroama.gr ότι υπάρχει όντως μία τέτοια φημολογία, αλλά όχι κάτι το χειροπιαστό ακόμα. Επιπλέον, σημείωσαν ότι έχουν αναζωπυρωθεί οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας στο Βόλο από μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, μετά και την είδηση ότι η Volkswagen ενδέχεται και να μην πάει στην Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να υπάρξουν νεότερα για το θέμα και σίγουρα η δημιουργια μίας τέτοιας βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή μας θα ήταν κάτι παραπάνω από θεόσταλτο δώρο για μία Μαγνησία που θυμίζει λίγο – πολύ «φάντασμα» του παλιού βιομηχανικού της εαυτού.

ΚΑΤ. ΛΑΜ.