ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έσπασαν» τα ισόβια για τους καταδικασθέντες στην υπόθεση Noor1

«Έσπασαν» τα ισόβια για τους πέντε καταδικασμένους πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, για την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», καθώς το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά. Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Οκτωβρίου με την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

«Έσπασαν» τα ισόβια για τους πέντε καταδικασμένους πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, για την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», καθώς το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Η απόφαση αυτή του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά σημαίνει ότι σπάνε τα ισόβια για τους Ευθύμιο Γιαννουσάκη, Γεώργιο Μπουρδούβαλη και τους τρεις Τούρκους οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και δόθηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη σε όλους τους κατηγορούμενους, με την πρόεδρο του δικαστηρίου τελικά να διαφωνεί ωστόσο επ’ αυτού και να μειοψηφεί.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου να χορηγήσει ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους «σπάζοντας» τα ισόβια, η εισαγγελέας πρότεινε επί των ποινών για τους Γιαννουσάκη, Μπουρδούβαλη και τρεις Τούρκους καταδικασθέντες 6 έτη κάθειρξη για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και 15 έτη για τα ναρκωτικά.

Η εισαγγελέας πρότεινε για τον Κ. Καρτσώνη 13 έτη κάθειρξη, για τον Ιρανό Μπονιάντ (σ.σ. που συνόδευε το φορτίο της ηρωίνης πάνω στο πλοίο και βοήθησε στη μεταφορά των ναρκωτικών στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη) 13 έτη κάθειρξη, για τον Στ. Λάγιο 5 έτη κάθειρξη και για τον Τούρκο διερμηνέα φυλάκιση 4 ετών.

Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Οκτωβρίου με την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Την αθώωση όσων είχαν καταδικαστεί με αναστολή για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor One, των 2,1 τόνων ηρωίνης, αποφάσισε το πρωί της Δευτέρας το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, απορρίπτοντας την εισαγγελική πρόταση που σε αντίθεση με την απόφαση, είχε προτείνει την αλλαγή των κατηγοριών προς το δυσμενέστερο για τον στενό συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, Αιμίλιο Κοτσώνη, τον Παναγιώτη Φάρο και τον Βασίλειο Κουρούβανη. Βαρύς πέλεκυς για τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη και άλλα πρόσωπα.

thepressproject.gr