ΤΡΙΚΑΛΑ

«Έφυγε» χτυπημένος από κορωνοϊό ο εισηγητής εκδήλωσης του ΤΕΦΑΑ

Την μάχη με την ζωή έχασε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων, που βρέθηκε πρόσφατα (7&8 Μαρτίου) στα Τρίκαλα στα πλαίσια ενός επιμορφωτικού προγράμματος ΚΕΔΙΒΙΜ στα ΤΕΦΑΑ και είχε βρεθεί θετικός στον ιό του κορωνοϊού.

Ο Μιχάλης Τσουκιάς ήταν ιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου και νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου “Σωτηρία”.

Ο Μιχάλης Τσουκιάς ήταν o άνθρωπος που έδωσε σημαντική ώθηση στον ελληνικό αλπινισμό, την ορειβασία και τις δραστηριότητες βουνού. Η τελευταία άλλωστε δραστηριότητά του, ήταν και αυτή που τον έφερε πολύ κοντά στο αυτοκίνητο ως διοργανωτή διεθνών εκδηλώσεων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και σπούδασε Αρχιτέκτων – Μηχανικός. Από πολύ νωρίς ωστόσο ασχολήθηκε με τη μεγάλη του αγάπη, την ορειβασία. Παρακολούθησε με επιτυχία τη Σχολή Πρωτοβάθμιων Εκπαιδευτών του Γαλλικού Ορειβατικού Συνδέσμου (CAF) το 1972, σε ηλικία 17 ετών. Υπήρξε Πρόεδρος του ΕΟΣ Αθήνας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας (ΕΟΟΣ).

Ήταν αρχηγός στην πρώτη ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια το 1985 και για τη συμμετοχή του αυτή τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο ήθους από τον ΠΣΑΠ. Έκτοτε είχε συμμετάσχει σε πολλές ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάια, τις Άνδεις και την Ανταρκτική.

To 1986, μαζί με τον Χρήστο Λάμπρη, δημιουργούν την Trekking Hellas, την εταιρεία που έγινε συνώνυμο των υπαίθριων δραστηριοτήτων και του εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας. Στο χώρο του αυτοκινήτου ο Μιχάλης Τσουκιάς και η Trekking εισέρχονται με την επιτυχή διοργάνωση, από το 1990 έως και το 2000, της επιλογής του ελληνικού πληρώματος για τη διεθνή περιπέτεια οδήγησης και επιβίωσης Camel Trophy.