ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Δημουλά, Ζέη και Δασκαλάκης σε μια online βιβλιοθήκη διαλέξεων

Το Blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη «μπαίνει» στο σπίτι παρέχοντας μια μοναδική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη διαλέξεων από τους σημαντικότερους Έλληνες στον χώρο της επιστήμης και της τέχνης με ελεύθερη πρόσβαση
Την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού κατά την οποία αναγκαστικά μένουμε σπίτι, oι τέχνες, η φιλοσοφία, η ιστορία, οι νευροεπιστήμες, η αρχιτεκτονική και 32 ακόμα θεματικές μπορούν να έρθουν κοντά μας με μία επίσκεψη στο https://www.blod.gr/ .

Το BLOD (Bodossaki Lectures on Demand) του Ιδρύματος Μποδοσάκη βιντεοσκοπεί και φιλοξενεί επιλεγμένες διαλέξεις από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής ζωής της Ελλάδας, σε μια μοναδική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με ελεύθερη πρόσβαση που εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο.

Επιλέξτε μεταξύ 37 θεματικών κατηγοριών, 5000 θεμάτων και σχεδόν 6000 ομιλητών και χαρίστε στον εαυτό σας ποιοτικό χρόνο στο σπίτι με νέες ιδέες και γνώσεις από σημαντικούς ομιλητές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο των διαλέξεων μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας, από το tablet ή από το κινητό σας τηλέφωνο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας βολεύει το καθημερινό σας πρόγραμμα και να νιώσετε ότι ήσασταν παρόντες στην αντίστοιχη εκδήλωση.

blod_lectures.jpg

Ανάμεσα στους 6000 ομιλητές του BLOD, μπορείτε να συναντήσετε και να ακούσετε σημαντικούς Έλληνες από το χώρο της επιστήμης, της τέχνης και των ιδεών, όπως – για να αναφέρουμε κάποιους ενδεικτικά – τον βραβευμένο καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, την διακεκριμένη καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, τον διεθνή βιολονίστα και μαέστρο Λεωνίδα Καβάκο, τον αρχιτέκτονα και ακαδημαϊκό Μανόλη Κορρέ, τον διάσημο αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή, τον κορυφαίο θεωρητικό φυσικό Δημήτρη Νανόπουλο, καθώς και τις αγαπημένες Κική Δημουλά και Άλκη Ζέη που έφυγαν πρόσφατα.

Ακόμα στο BLOD μάς παρέχεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε, μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες όπως είναι οι νομπελίστες James Cronin, David Gross και Orhan Pamuk, οι διάσημοι συγγραφείς Antonio Tabucchi, Pascal Bruckner, Paul Auster, Andrés Neuman και Victoria Hislop, οι φιλόσοφοι Étienne Balibar και Alain Badiou, ο σκηνοθέτης Peter Stein, η εικαστικός Marina Abramović, κ.ά.

Ο ιστότοπος BLOD είναι ο μοναδικός στη χώρα μας – και ένας από τους λίγους διεθνώς – που προβάλλει αποκλειστικά διαλέξεις. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 με πρωτοβουλία και δαπάνες του Ιδρύματος Μποδοσάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο του πρωταρχικού στόχου του Ιδρύματος για την προαγωγή της παιδείας στην Ελλάδα. Στα 9 χρόνια της παρουσίας του BLOD στο διαδίκτυο έχουν καταγραφεί χιλιάδες ώρες διαλέξεων, που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα είχαν διασωθεί. Πρόκειται για μια κοινωνική προσφορά χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα – όπως κάθε προσφορά του Ιδρύματος, η οποία αποσκοπεί στη διάδοση της γνώσης και του πνευματικού προβληματισμού στον τόπο μας, μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας.

Πηγή: ethnos.gr