ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Αναβολή στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Γκίζα

Η Αίγυπτος αλλάζει τις ημερομηνίες μεγάλων έργων λόγω της πανδημίας – Τα εγκαίνια της νέας διοικητικής πρωτεύουσας και του Μεγάλου Αρχαιολογικού Μουσείου θα γίνουν το 2021

Τις ημερομηνίες μεγάλων εθνικών έργων της Αιγύπτου αλλάζει ο κορωνοϊός. Λόγω της παγκόσμιας πανδημίας με τον COVID-19, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, αποφάσισε να αναβάλλει τα εγκαίνια της νέας διοικητικής πρωτεύουσας και του Μεγάλου Αρχαιολογικού Μουσείου, για το 2021, από το 2020 που ήταν προγραμματισμένα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αιγυπτιακής Προεδρίας, πρέσβη Μπάσαμ Ράντι, αυτή η απόφαση οριστικοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μουστάφα Μαντμπούλι και τον υπουργό Οικισμού, Άσεμ Ελ Γκαζάρ.

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας δήλωσε ότι ο υπουργός Οικισμού τόνισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η συνέχιση των εργασιών στα εργοτάξια, αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ζήτησε την τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων στα εργοτάξια για τη διατήρηση της ασφάλειας των εργαζομένων και την παροχή των αναγκαίων ιατρικών υπηρεσιών, όπου χρειαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ