ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγωνία για τους ναυτικούς του πλοίου “Θεολόγος” που εξετάζονται στο “Λαϊκό” για κορονοϊό

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τα δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» που εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού, ενώ το πλοίο είχε δέσει στο λιμάνι της Ραφήνας κενό επιβατών.

Πρόκειται για έναν 26χρονο δόκιμο μηχανικό και έναν 42χρονο ναύτη. Οι δύο ναυτικοί αναμένεται να υποβληθούν σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να γίνουν γνωστά πιθανότατα την Κυριακή (29.03.2020).

Νωρίτερα το Σάββατο (28.03.2020), ασθενοφόρο με οδηγό τον διασώστη του ΕΚΑΒ και δημοτικό σύμβουλο Σπάτων – Αρτέμιδας Παναγιώτη Λάμπρου παρέλαβε τα δύο ύποπτα κρούσματα, ενώ στο πλοίο έγινε απολύμανση αμέσως.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν:

Τα υπόλοιπα 39 μέλη του πληρώματος του πλοίου που έχει καταπλεύσει κενό επιβατών στο λιμάνι της Ραφήνας, έχουν τεθεί σε καραντίνα εν αναμονή του αποτελέσματος για τους δύο συναδέλφους τους.

Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άνδρο – Τήνο – Μύκονο με επιστροφή.

Στην Άνδρο το πλοίο αποβίβασε 17 επιβάτες, 13 στη Μύκονο και 8 στην Τήνο, οι οποίοι έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τους δύο ναυτικούς.

πληροφορίες: ΑΠΕ- ΜΠΕ / φωτογραφίες – βίντεο: rpn.gr