ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακραία φαινόμενα στην Αιτωλοακαρνανία – Πλημμύρισε το Αγρίνιο

Περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας είναι τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας. Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σαρώνουν κυρίως το Αγρίνιο, που μάλιστα κατέθεσε αίτημα αρμοδίως ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κακοκαιρία είναι σε πλήρη εξέλιξη με το οδικό δίκτυο να έχει κλείσει σε πολλά σημεία.

Συγκεκριμένα τόσο στην Εθνική Οδό στο ύψος της Ερμίτσας και στο Καινούργιο, όσο και στην επαρχιακή Αγρινίου – Εμπεσού στο ύψος των Διαμαντέικων αλλά και στο δρόμο για Σκουτερά η κυκλοφορία των οχημάτων καθίσταται αδύνατη, όπως αναφέρεται στο agrinionews.gr

Μάλιστα στο Αγρίνιο η Πυροσβεστική κλήθηκε και για αντλήσεις υδάτων σε σχολεία ενώ η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό ατόμων από το Ειδικό-Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, καθώς φούσκωσε χείμαρρος και τα νερά έχουν αποκλείσει το σχολείο.

Σε λειτουργία, εξάλλου, τίθεται ειδική τηλεφωνική γραμμή στον Δήμο Αγρινίου, όπου θα καταγράφονται προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία. Οι δημότες μπορούν να καλούν στο 26413 -60442 μέχρι τις 22:00 για την αναφορά ζημιών από τη βροχόπτωση.