Featured ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Αλέξης Τσίπρας: «Μαύρα» Χριστούγεννα – Θα έχουμε εκατόμβες νεκρών αν δε ληφθούν μέτρα

Απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη το χάος στα Νοσοκομεία είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Βόλο  – Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες πειθούς

Για «μαύρα» Χριστούγεννα εάν συνεχιστεί η ανεπάρκεια και η ατολμία της κυβέρνησης να πάρει σοβαρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τον Βόλο, όπου σήμερα το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη. «Οι ευθύνες θα είναι απόλυτα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις εκατόμβες νεκρών», προέβλεψε.

Πρώτη στάση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Νοσοκομείο Βόλου, αν και εμφανίστηκε με μία ώρα – περίπου – καθυστέρηση. Στην είσοδο του Νοσοκομείου από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι, αναμένοντάς τον. Με το που έφτασε, είχε συνομιλία με τον πρόεδρο των γιατρών, Νίκο Χαυτούρα, που του εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, ειδικά με την πανδημία. Ο κ. Χαυτούρας είπε χαρακτηριστικά πως «η κατάσταση έχει φτάσει ταβάνι» και ζήτησε την παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να λυθούν τα προβλήματα. Μάλιστα, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δε δίστασε να επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του στη διάρκεια της διακυβέρνησής του. «Να δείτε σοβαρά το θέμα της υποστελέχωσης, με μόνιμες και γενναίες προσλήψεις» είπε ο κ. Χαυτούρας και συνέχισε: «Επί δικής σας κυβέρνησης δυστυχώς υιοθετήσατε το μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. Πρέπει κι εσείς να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας για κάποια πράγματα για τη δημόσια υγεία και να είστε ξεκάθαροι».

Θέση πήρε και ο πρόεδρος των εργαζομένων Ντίνος Μηνδρινός, που μεταξύ άλλων ζήτησε να γίνεται αυτόματα αναπλήρωση του προσωπικού που φεύγει. Αναφέρθηκε στην αγωνία των εργαζομένων οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στο τέλος του έτους και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα ανανεωθούν, ζήτησε την επιστροφή όσων έχουν βγει σε αναστολή εργασίας και κατέληξε ότι πρέπει να προχωρούν γρήγορα οι προσλήψεις. «Ο ΑΣΕΠ πρέπει να βάλει τις προτεραιότητές του. Θέλουμε λύση, όχι απλώς να αναδεικνύουμε συνέχεια τα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια συμμετείχε σε συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, τους υπεύθυνους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ενώ εξερχόμενος του «Αχιλλοπούλειου» έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Αλ. Τσίπρας: «Μαύρα» Χριστούγεννα αν δεν ληφθούν μέτρα

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μαύρα» Χριστούγεννα για την Ελλάδα εάν δε ληφθούν σοβαρά μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας. Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατηγορώντας τη για ατολμία και αναποφασιστικότητα, ενώ πρόσθεσε πως για ψηφοθηρικούς λόγους δεν «ακουμπά» συγκεκριμένους κλάδους, όπως η αστυνομία και η εκκλησία. «Έχει ρίξει «λευκή πετσέτα». Τον καλώ από τώρα να σχεδιάσει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, λέγοντας πως πρόκειται για μια κατάσταση πολεμική. Συνεχάρη τους γιατρούς και νοσηλευτές που μάχονται εδώ και δύο χρόνια, χωρίς την στήριξη της Πολιτείας και μίλησε για προχειρότητα, ανεπάρκεια και ατολμία από την πλευρά της κυβέρνησης να πάρει μέτρα για την επιδημιολογική επιτήρηση, για την ιχνηλάτηση, την ενίσχυση του εμβολιασμού, αλλά και μέτρα στήριξης του ΕΣΥ σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Όλο αυτό, είπε, «μας οδηγεί για άλλη μία χρονιά, ενώ έχουμε το εμβόλιο, σε μία εκατόμβη νεκρών, ενδεχομένως και σε ένα καταστροφικό για την οικονομία lockdown. Έστω και τώρα καλώ τον κ. Μητσοτάκη. Το μεγάλο βάρος για τα νοσοκομεία θα είναι τον επόμενο μήνα. Τον καλώ από τώρα να σχεδιάσει ώστε να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα, με εκατοντάδες θανάτους καθημερινά και ανθρώπους να πεθαίνουν πρόχειρα ακόμα και σε ράντζα. Θα έχει απόλυτα την ευθύνη» σημείωσε.

Για τον κ. Τσίπρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι: «Να επιταχθούν ιδιωτικά νοσοκομεία και να αρθεί η ανοησία στα σχολεία με το 50+1, η κυβέρνηση να σταματήσει να βλέπει ψηφοθηρικά την αναγκαιότητα αυστηροποίησης των μέτρων σε συγκεκριμένους κλάδους».

«Δε μπορεί  – είπε χαρακτηριστικά – να μη γίνονται τεστ στην είσοδο των ναών και να μένουν απροστάτευτοι οι πιστοί, οι αστυνομικοί να μην είναι εμβολιασμένοι και να κάνουν ελέγχους. Να σταματήσει η κυβέρνηση να ρίχνει λευκή πετσέτα».

Ο Αλ. Τσίπρας προανήγγειλε πρωτοβουλίες και επαφές με την τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς, ώστε να ξεκινήσει καμπάνια πειθούς ειδικά στους άνω των 60, προκειμένου να εμβολιαστούν. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να γίνει πόρτα – πόρτα με την τοπική αυτοδιοίκηση, το «Βοήθεια στο σπίτι», εθελοντές ΜΚΟ.

Ο κ. Τσίπρας αυτή την ώρα συναντάται με παραγωγικούς φορείς της πόλης.