ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ανάπλαση όλου του δρόμου από Μπουρμπουλήθρα μέχρι Μικροθήβες

Έργο άνω του 1,1 εκατ. € από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε συνολική ανάπλαση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου Ε30 από τη Μπουρμπουλήθρα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε σήμερα τη δημοπράτηση της μελέτης, ύψους 1. 182.924,78 €, προκειμένου να αναδειχθεί εργολάβος μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η ανάγκη για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος προέκυψε επιτακτική, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν θα ήταν αρκετές ορισμένες παρεμβάσεις, με κυκλικούς κόμβους, αφού η άναρχη δόμηση των παράπλευρων οικισμών δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, «ο δρόμος από Μπουρμπουλήθρα μέχρι Μικροθήβες χρήζει αναβάθμισης διότι είναι ένας δρόμος με παλιά γεωμετρικά χαρακτηριστικά, έχουν αλλάξει οι κυκλοφοριακοί φόρτοι και η οικιστική δόμηση στην περιοχή. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, να εκπονήσουμε μελέτη για το συγκεκριμένο τμήμα σε μήκος 15 χλμ, που θα έχει και τους παράπλευρους δρόμους, μήκους 25 χλμ. Εκεί όπου χρειάζεται θα κατασκευαστούν πέντε, μπορεί και επτά κόμβους για να επικοινωνούν οι κοινότητες. Η κυκλοφορία θα γίνεται πάντα στον ίδιο άξονα, στην ίδια διατομή που είναι 11 μέτρα, διότι δεν επιτρέπει το Υπουργείο να αλλάξουμε διατομή, αλλά θα υπάρχουν τα στηθαία ασφαλείας, ώστε να μην υπάρχουν ανεξέλεγκτες κινήσεις ή αναστροφές.

Είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο αλλάζει την εικόνα της εισόδου του Βόλου. Από πέρυσι το καλοκαίρι ενημερώσαμε τις Τεχνικές Υπηρεσίες των δήμων για να κάνουν οικιστικές αναπλάσεις εντός των ορίων τους».

Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε την ανάγκη αλλαγής ταχύτητας στη υλοποίηση των έργων και την ανάγκη συνεργασίας και αυτοματοποίησης. «Μόνο με μεγάλες ταχύτητες η Ελλάδα και η ζωή μας μπορεί να αλλάξει. Μεγάλη ταχύτητα, συνεργασία, αυτοματοποίηση και απλοποίηση, είναι τα τέσσερα πράγματα που μπορούν να μας οδηγήσουν με ασφάλεια έξω από την κρίση στη μετά covid εποχή, που θα είναι διαφορετική. Εάν δεν το πετύχουμε, τότε δεν θα μπορέσουμε με τον τρόπο που θέλουμε να βγούμε από την κρίση» σημείωσε.

Για το Χιονοδρομικό

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, καθώς και τον γραμματέα του Υπουργείου, που συναίνεσαν να προχωρήσει το έργο της παράκαμψης του Χιονοδρομικού κέντρου, δεσμεύοντας ποσό πλέον των 4,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αγοραστός εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει αναδειχθεί εργολάβος. « Θα αλλάξει την εικόνα στο Πήλιο, μαζί με τα άλλα 35 έργα που έχουμε σε εκτέλεση στην περιοχή. Στο Πήλιο πλέον γίνονται παρεμβάσεις ουσίας, μελετημένες, με στρατηγική και με σύγχρονες μεθόδους», τόνισε ο ίδιος.