ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στα Δικαστήρια του Βόλου

Η «Αντικατασταλτική Πρωτοβουλία» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στα Δικαστήρια του Βόλου, το βράδυ της Πέμπτης.

Η ανάληψη έγινε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου και ο λόγος της κίνησης αυτής ήταν για να δηλώσουν υποστήριξη στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της, η «Αντικατασταλτική Πρωτοβουλία», αναφέρει: «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 58 μέρα απεργίας πείνας και την 13 μέρα απεργία δίψας με μοναδικό δίλλημα την αξιοπρέπεια του η τον θάνατό του, ή στην “καλύτερη” περίπτωση μια ανεπανόρθωτη βλάβη των ζωτικών οργάνων .Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί με κάθε μέσο να εξοντώσει τον απεργό πείνας τόσο ψυχικά, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι της για να του στερήσει τις άδειες που νόμιμα δικαιούταν , όσο και σωματικά πλέον. Προσπαθεί να εκδικηθεί τον ίδιο αλλά και αυτά που πρεσβεύει υπενθυμίζοντας μας οτι δεν υπάρχει δημοκρατία για τους πολιτικούς της αντιπάλους. Το κράτος πρόνοιας πάει περίπατο και την σκυτάλη παίρνει το κράτος πρόληψης και καταστολής των κοινωνικών αγαθών… Ως αντανακλαστική απάντηση μετά τα μεσάνυχτα βρωμίσαμε την πρόσοψη του δικαστικού μεγάρου για να είναι σε αρμονία με τις συνειδήσεις των δικαστών και των εισαγγελέων. Δεν είναι κίνηση εκφοβισμού προς του “δικαστικούς λειτουργούς” γιατί ξέρουνε οτι εφόσον δεν μπορούμε να αγγίξουμε την καριέρα τους δεν έχουν κάτι να φοβούνται. Είναι πιο πολύ μια πράξη που θα μας γειώσει στην πραγματικότητα και θα σπάσει την τρομοϋστερία της αστυνομοκρατούμενων αστικών κέντρων και μια πράξη υπενθύμισης της ευθύνης που φέρουν στο βασανισμό του αγωνιστή και σε όποια αρνητική έκβαση της υπόθεσής του».