Τουρισμός

Αναστολές πτήσεων: Τα νέα μέτρα και οι αλλαγές σε σύνορα και αεροδρόμια

Το προγραμματισμένο ταξίδι που πραγματοποιείται τον Αύγουστο, θα είναι διαφορετικό, καθώς τα αυξημένα κρούσματα, φέρνουν νέα μέτρα.

Το αυγουστιάτικο ταξίδι που πραγματοποιούν κάθε καλοκαίρι τουρίστες και όχι μόνο φέτος θα είναι διαφορετικό, καθώς επιβάλλονται νέα μέτρα σε σύνορα και αεροδρόμια.

Μάλιστα, η αφορμή των νέων αποφάσεων είναι η δραματική αύξηση που έχουν σημειώσει τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον «κώδωνα» του κινδύνου.

Έτσι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 19:15, το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο ίδιος ανακοίνωσε λοιπόν, ότι παρατείνεται μέχρι τις 15/8 η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Επιπλέον, δήλωσε πως μέχρι τις 15/8 παρατείνεται, η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι «όπως σε όλη την προηγούμενη φάση, καθοριστικό παράγοντα στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας διαδραμάτισε η ευθύνη των πολιτών, η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς. Αυτό είναι το «μυστικό» της επιτυχίας της Ελλάδας και πρέπει και σε αυτή τη φάση όλοι μας να δείξουμε την ίδια υπευθυνότητα και εγρήγορση».

ieidiseis.gr