ΜΑΓΝΗΣΙΑ

«Ανοίγει» νέα σελίδα για το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων

Νέα σελίδα φιλοδοξεί να ανοίξει για το «Σουρλίγκειο» Γηροκομείο Καναλίων το νέο διοικητικό συμβούλιο που αναδείχτηκε πρόσφατα. Επέκταση της άδειας λειτουργίας, ανακαίνιση των χώρων μέσα και έξω από το Ίδρυμα αλλά και άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, είναι ορισμένες, μόνο, από τις δράσεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα.

Η αρχή θα γίνει από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, οπότε και στις 11.30 το πρωί θα τελεστούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου αύλειου χώρου και η αποκάλυψη της προτομής του ιδρυτή του Ιδρύματος, Αθανάσιου Γκαβαρδίνα, χορηγία του Χαράλαμπου Τσιμά, ενώ θα παρουσιαστεί και η νέα βιβλιοθήκη του Γηροκομείου.

Οι σκοποί του νέου διοικητικού συμβουλίου ανακοινώθηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο «Αρχονταρίκι» του Ι.Ν. Αναλήψεως Βόλου, παρουσία του προέδρου του Συλλόγου «Φίλοι του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων», πρωτοσύγγελου Δαμασκηνού Κιαμέτης.

Ο π. Δαμασκηνός σημείωσε πως το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από ανθρώπους εγνωσμένης ηθικής και εντιμότητας, με πλούσιο βιογραφικό σε ανάλογες δραστηριότητες και πως πρόκειται για μία ένωση δυνάμεων ώστε το Γηροκομείο να μείνει ασφαλές από την πανδημία του κορωνοϊού και να ενισχυθούν οι δομές του.

Ο πρόεδρος του ΔΣ, Απόστολος Κρεμαστάς, αναφέρθηκε στο πρώτο έργο που ήδη εκτελείται από το συμβούλιο και αφορούσε στην προμήθεια νέου εξοπλισμού για την τραπεζαρία του Ιδρύματος. Όπως είπε, αγοράστηκαν ογδόντα καρέκλες και οκτώ τραπέζια, συνολικού κόστους 3.800 ευρώ, τα οποία σε δύο εβδομάδες θα παραδοθούν. Επίσης, ο κ. Κρεμαστάς ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει μία «εκστρατεία» προς τις τοπικές βιομηχανίες, με σκοπό την ενίσχυση το Γηροκομείου και τόνισε πως το κυριότερο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ανάδειξη των προβλημάτων του «Σουρλίγκειου» Γηροκομείου, η στήριξη των γερόντων που φιλοξενούνται σε αυτό, η ενίσχυσή του και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Ιδρύματος, Γιάννης Μόσχος, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των 39 φιλοξενουμένων από τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος, είπε πως από τον περασμένο Μάρτιο έχει απαγορευθεί το επισκεπτήριο και η επικοινωνία των ηλικιωμένων με τους συγγενείς τους γίνεται μέσω της τεχνολογίας, κάθε εβδομάδα λαμβάνονται δείγματα από το 12μελές προσωπικό για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ επίσης, υπάρχει ψυχολόγος έξι ώρες την εβδομάδα που βοηθά τους ηλικιωμένους να διαχειριστούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία.

«Η αγωνία μας είναι καθημερινή», δήλωσε ο κ. Μόσχος, ανακοινώνοντας παράλληλα, πως υπάρχει σχεδιασμός για την ανακαίνιση όλων των χώρων του Ιδρύματος, αλλά και την επέκταση της άδειας λειτουργίας του.

Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζουν οι εξής:

Απόστολος Κρεμαστάς – πρόεδρος, Γιάννης Δασκαλόπουλος – γενικός γραμματέας, Ανδρομάχη Ροϊλού – αντιπρόεδρος, Βασίλης Καραλής – ταμίας, Βασιλική Τέα – μέλος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 11 Νοεμβρίου στις 6μ.μ. θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου «Φίλοι του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων» στο «Αρχονταρίκι» του Ναού Αναλήψεως, με στόχο την αύξηση των μελών.