ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Πολάκη στη ΝΔ για τον τομέα της υγείας

Μέσω δήλωσής του, ο Παύλος Πολάκης θέλησε να υπενθυμίσει στην τωρινή κυβέρνηση τις παρεμβάσεις που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας.

Ο Παύλος Πολάκης προχώρησε στην εν λόγω δήλωση επειδή, όπως ανέφερε: «παράγινε η κουβέντα και ο καθένας λέει ότι να ‘ναι…». Παράλληλα, σημείωσε πως: «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε τις ουσιαστικές παρεμβάσεις μας».

Η δήλωση του Παύλου Πολάκη
Πυκνώνουν τελευταία οι αναφορές, από επίσημα χείλη της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και άλλων κυβερνητικών στελεχών, που αμφισβητούν τα στοιχεία της δραστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας σε έμψυχο δυναμικό όλων των κλάδων που εξασφάλισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη περίοδο.

Την ίδια ώρα, προκειμένου να αποδομήσουν δημόσια αυτή την πραγματικότητα, αλλά και για να δείξουν έργο κατά τη διάρκεια της 4μηνης αδράνειας από την μέρα που ανέλαβαν τις τύχες του Υπουργείου, ακυρώνουν εξαγγελίες και Προκηρύξεις, εξαγγέλλουν άλλες, υιοθετούν δικές μας κ.ο.κ.

Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν να υπενθυμίσουμε τις ουσιαστικές παρεμβάσεις μας στους ίδιους, αλλά και σε όλο τον κόσμο που σταδιακά τα προηγούμενα χρόνια και με εμπειρικό τρόπο συνειδητοποιούσε ότι οι προσθήκες ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που παρείχαμε στο σύστημα, αντέστρεψαν την ανεξέλεγκτη περιδίνηση και κατάρρευση του συστήματος δημόσιας Υγείας που βρήκαμε όταν παραλάβαμε το 2015.

Κωδικοποιημένα παραθέτουμε στον παρακάτω πίνακα τη συνολική προσθήκη προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας την 4ετία 2015-2019 (23.639 άτομα με παρατάσεις και νέες συμβάσεις, Προκηρύξεις, προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού κλπ.)

Ένα έργο που επειδή ακριβώς αποτελούσε βασική πολιτική επιλογή και προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας, συνιστά τη μεγαλύτερη «ένεση» προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας από τη δεκαετία του 1980 (μετά από εκείνη με την οποία ιδρύθηκε το ΕΣΥ) και αποτελεί επίτευγμα για το οποίο είμαστε υπερήφανοι!

Επειδή παράγινε η κουβέντα και ο καθένας λέει ότι νάναι…!——————ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Αθήνα,…

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis στις Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Πηγή: docnews.gr