Λόγια του Αέρα

Απ’τη “μύγα ξίγκι” και στις στάνες POS….

Απ’ τη “μύγα ξίγκι” φαίνεται να προσπαθεί να βγάλει το Υπουργείο, καθώς επόμενος κλάδος που έχει “βάλει στο μάτι” είναι οι κτηνοτρόφοι.

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο, οι κτηνοτρόφοι οφείλουν να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ επαγγελματικούς λογαριασμούς μέχρι 12/12/2018, διαφορετικά, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο.

Ποιο το σκεπτικό όμως πίσω από αυτό το μέτρο;

Ένα μέτρο που βρήκε όχι απλώς απροετοίμαστους αλλά ανενημέρωτους εντελώς τους κλάδους των κτηνοτρόφων.

Τη στιγμή που οι κτηνοτρόφοι περιμένουν στωικά, εξισωτικές αποζημιώσεις, αποζημιώσεις από ζημιές που είχαν πάθει στο ζωικό τους κεφάλαιο από έντονα καιρικά φαινόμενα κ.α., εντούτοις, το Υπουργείο αποφασίζει να εφαρμόσει το μέτρο τοποθέτησης τερματικών ακόμη και στις στάνες….

Βέβαια υπάρχει κι η άλλη πλευρά.

Η πλευρά εκείνων που ισχυρίζονται ότι καλώς εφαρμόζεται το μέτρο, καθώς τόσα χρόνια, μερίδα κτηνοτρόφων έπαιρναν κοινοτικές επιδοτήσεις κι ενισχύσεις παράνομα από το κράτος, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών και ζώντας σε βάρος των υπολοίπων φορολογούμενων.

Και το ερώτημα άραγε που γεννάται είναι, που σταματά η ευθύνη του Κράτους για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων και που ξεκινά η ευθύνη κι ευσυνειδησία του κτηνοτρόφου και κάθε εν γένει πολίτη;