ΑΠΟΨΕΙΣ

Από τον Πολάκη στον Δοξιάδη, μια χυδαιότητα δρόμος…

Αυτές τις μέρες δυο πρόσωπα πρωταγωνιστούν στον δημόσιο λόγο της χώρας. Ο Απόστολος Δοξιάδης και ο Παύλος Πολάκης.

του Γιώργου Χελάκη

Ο πρώτος είναι ο εκφραστής του “ακραίου κέντρου”. Με επιστολή του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” με την οποία συνεργάζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει την απόλυση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη γιατί αυτός εκφράστηκε με τρόπο επικριτικό εναντίον της κυρίας Αγαπηδάκη που διορίστηκε από τον πρωθυπουργό “εθνική συντονίστρια” για τα συνόδευτα προσφυγόπουλα. Ολα αυτά γιατί ο Δημήτρης Μανιάτης εκφράστηκε αρνητικά για την Ειρήνη Αγαπηδάκη σε post στα social media!

Το κείμενο του κ. Δοξιάδη του στην ανοικτή επιστολή προς την εφημερίδα, είναι γεμάτο προσβλητικές εκφράσεις για τον δημοσιογράφο.Ανάμεσα σε άλλα, τον χαρακτηρίζει “χυδαίο υποκείμενο που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος”. Οτι ο ίδιος δηλώνει πως σταματά την συνεργασία του με την εφημερίδα δεν αποτελεί φυσικά απειλή. Μοιάζει με τον αγά που θύμωσε και “απειλεί” ότι θα κόψει τα γεννητικά του όργανα. Η χυδαιότητά του έχει ήδη ξεσηκώσει ήδη θύελλα διαμαρτυριών κι ένα κύμα συμπαράστασης στον Δημήτρη Μανιάτη. Δημιουργεί όμως ένα θέμα ηθικής τάξης για τον πρωθυπουργό που του έδωσε ρόλο στο προσφυγικό ως στενού συνεργάτη της κυρίας Αγαπηδάκη.

Ο κ. Δοξιάδης, με τον αέρα της εξουσίας και την οίηση των “αρίστων” και των “κανονικών”, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να ελέγχει και να καθυποτάσσει τους πάντες. Οτι το δικαίωμα της έκφρασης είναι υπό αίρεση από τον ίδιο και τους όμοιούς του που νομίζουν ότι η ελευθερία τού λόγου μπορεί να είναι αγαθό που μας το παραχώρησαν και άρα μπορούν να μας το αφαιρέσουν. Μπορούν επίσης με μια επιστολή να μας καταστήσουν άνεργους υποδεικνύοντας στους εργοδότες να μας απολύσουν.Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε πως σχολιάζουν από το πρωθυπουργικό γραφείο την συμπεριφορά του κυρίου Δοξιάδη.

Στο γήπεδο της χυδαιότητας δεν παίζει μόνος του ο Απόστολος Δοξιάδης. Ισα-ίσα τον ανταγωνίζεται και τον προσπερνά ένας πρωταθλητής του είδους, ο Παύλος Πολάκης. Αναφερόμενος στην Ειρήνη Αγαπηδάκη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ξεπερνά κάθε όριο κάνοντας “κριτική” με με σεξιστικά σχόλια, « ψυχιατρικές διαγνώσεις» και φτάνει να ζητάει «μακρά νοσηλεία σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα». Ο κ.Πολλάκης είναι γιατρός. Με τους χαρακτηρισμούς του δεν προσβάλλει μόνο την κυρία Αγαπηδάκη. Προσβάλλει βάναυσα τους συμπολίτες μας με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Σαν να μην άκουσε για την αποασυλοποίηση και δεν του λέει κάτι η μάχη για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και οι αγώνες ενάντια στο στίγμα.

Δυστυχώς για τον ίδιο με νέα ανάρτησή του δείχνει να μην έχει καταλάβει το τεράστιο ατόπημά του υποστηρίζοντας τα όσα ρατσιστικά και χυδαία έγραψε για την Ειρήνη Αγαπηδάκη. Αναφερόμενος σε ένα παλιότερο εξίσου χυδαίο άρθρο της «εθνικής συντονίστριας», ο πρώην υπουργός έγραψε μεταξύ άλλων: “Από τη “μελέτη” του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της ειναι βαρειά ψυχωσικη συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα .Παιδικα τραύματα,κακοποίηση,στέρηση,ανικανοποίητες επιθυμιες;;;Θα το βρούν οι ειδικοί στο Αιγινήτιο ή στο Δαφνί που πρέπει να επιληφθούν επειγόντως καθώς από την εκδήλωση των συμπτωμάτων έχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα έχει επιβαρυνθεί κλινικά.”…

Ο κ. Πολάκης όχι μόνο δεν ανακαλεί όσα έγραψε αλλά επανέρχεται με νέες χυδαιότητες. Είναι απορίας άξιο γιατί το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ανακαλεί στην τάξη. Γιατί οι… ευαίσθητοι στο Τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος δεν βρίσκουν δυο λέξεις αποδοκιμασίας. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας τον ανέχεται.Και οι δύο κύριοι έδωσαν ρεσιτάλ χυδαιότητας αυτή την εβδομάδα. Αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν αποδοκιμάστηκαν αρμοδίως…

Πηγή: protothema.gr