ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αριστοτέλης Δουλόπουλος: Στόχος μας τα έργα ουσίας και όχι «βιτρίνας»

Ο κ. Αριστοτέλης Δουλόπουλος, είναι ένας άνθρωπος καταξιωμένος όχι μόνο στον επιστημονικό του χώρο, αλλά και στον πολιτικό. Εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται στην πολιτική, απολαμβάνοντας την προτίμηση και την εμπιστοσύνη των πολιτών, την οποία έχει φροντίσει να τιμήσει με συνέπεια και καθαρή στάση. Στις φετινές εκλογές, συμμετέχει στον συνδυασμό «Βόλος – Έξυπνη πόλη», με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο, Νάνσυ Καπούλα, και θεωρείται από τα «δυνατά» χαρτιά του συνδυασμού.

1. Γιατί με τον συνδυασμό «Βόλος – Έξυπνη πόλη»;

Απάντηση: Κατ’ αρχάς είμαι και αρχιτέκτων – μηχανικός. Παρακολουθώ, λοιπόν, το Τεχνικό Επιμελητήριο όπου στο «τιμόνι» πρόεδρος είναι η Νανσυ Καπούλα. Βλέποντας ότι έχει γνώση των τεχνικών θεμάτων, βλέποντας τη δραστηριότητά της σε όλο το Νομό, καθώς και την παρουσία της σε ό,τι έχει σχέση με τα θέματα της πόλης και επειδή είναι νέος άνθρωπος, αποφάσισα να την στηρίξω, ώστε να είναι η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος του Βόλου. Ένα άλλο θέμα το οποίο έβλεπα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν ότι οι όποιες ερωτήσεις έκανε το ΤΕΕ, η παρούσα δημοτική Αρχή δεν απαντούσε. Οπότε η παρουσία του τεχνικού κόσμου και όχι μόνο στο Δήμο Βόλου, είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.

2. Η απερχόμενη δημοτική θητεία ήταν, ομολογουμένως, αρκετά δύσκολη, ειδικά για όσους βρέθηκαν στην αντιπολίτευση. Τι είναι αυτό που κρατάτε από την τελευταία πενταετία και τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να αλλάξει από τη νέα δημοτική Αρχή;

Απάντηση: Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή απαξίωνε την αντιπολίτευση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και μπορώ να πω πολλές φορές καταλύθηκε η έννοια της Δημοκρατίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα έργα, τα οποία λέει ότι έχει πραγματοποιήσει, στην πλειοψηφία τους ήταν συνεχιζόμενα, όσο δε για τους περιβόητους κόμβους που θεωρείται από τη δημοτική αρχή ως «φαραωνικό» έργο, αρκεί να πω ότι το είχα ψηφίσει την προηγούμενη δημοτική αρχή. Άρα ήταν δρομολογημένο το έργο. Όμως ήταν και τυχερή η δημοτική Αρχή γιατί εγκρίθηκαν τα κονδύλια, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, και πραγματοποιήθηκε ένα έργο που είχε δρομολογηθεί από τους προηγούμενους. Αυτό που μένει από τη δημοτική Αρχή ήταν η πλήρης απουσία έργων, που περιορίστηκε στα λαμπάκια και τις φιέστες. Αυτά τα έργα έχει να επιδείξει. Υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη της περιφέρειας του Δήμου. Κατά τις περιοδείες με τον συνδυασμό «Βόλος – Έξυπνη πόλη» επιβεβαιώνουμε αυτή την πλήρη εγκατάλειψη, την απαξίωση που ξεκινά από τα Λεχώνια και φτάνει μέχρι τις Μικροθήβες και όλες τις περιφερειακές ενότητες όπου δεν έχει να επιδείξει το παραμικρό έργο.

Εμείς, ως νέα δημοτική Αρχή, έχουμε βάλει τις προτεραιότητες για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την πόλη μας, με παρεμβάσεις ουσίας και όχι βιτρίνας. Και ας μην ξεχνάμε ότι Βόλος δεν είναι μόνο μέχρι  την οδό Αλεξάνδρας και από εκεί και ύστερα να επικρατεί η εγκατάλειψη και το χάος.

3. Ο συνδυασμός «Βόλος – Έξυπνη πόλη» διεκδικεί την ψήφο των Βολιωτών την ερχόμενη Κυριακή. Ποιο είναι το καινούργιο που θα φέρει;

Απάντηση: Η δημοκρατία είναι μία λέξη άγνωστη για τους παρόντες διοικούντες.  Στόχος μας είναι να συνθέτουμε όλες τις απόψεις και να αποφασίζουμε από κοινού για όλα τα σοβαρά θέματα που αφορούν στην πόλη μας. Αυτό θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό μας, αλλά και η έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας.

4. Τι χρειάζεται ο Βόλος για να γίνει μία πραγματικά έξυπνη πόλη;

Απάντηση: Ο Βόλος για να πούμε πραγματικά ότι έχει γίνει μία «έξυπνη» πόλη, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να μπει σε μία καινούργια φιλοσοφία και να προγραμματίσει έργα που θα τον φέρουν στη νέα εποχή. Απαιτούνται νέες ιδέες, που θα αλλάξουν την επαφή των πολιτών με τον δήμο, καινοτόμα προγράμματα, εξάντληση των πόρων του ΕΣΠΑ, σεβασμός στο περιβάλλον, την καθαριότητα, έμφαση στην κοινωνική πολιτική του δήμου πραγματικά και όχι για το θεαθήναι.

5.Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Αριστοτέλη Δουλόπουλο στη νέα δημοτική θητεία;

Απάντηση: Το μεγάλο στοίχημα για μένα προσωπικά είναι να συμβάλλω μέσα από την συμμετοχή μου στον συνδυασμό «Βόλος – Έξυπνη πόλη» στην αλλαγή του νοσηρού κλίματος που έχει καλλιεργηθεί στο Βόλο την τελευταία πενταετία, με έργα ουσίας που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των επόμενων γενεών και θα βγάλουν την πόλη από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.