Τουρισμός

Αυστρία: Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα για τους τουρίστες -Αφιέρωμα της κρατικής τηλεόρασης στη χώρα μας

Σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της, με τίτλο «Είσοδος στην Ελλάδα από τα μέσα Ιουνίου χωρίς καραντίνα», σημειώνοντας πως οι υγειονομικές υπηρεσίες θα προβαίνουν μόνον σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊό.

Ο κατάλογος των χωρών που θα έρθουν στην Ελλάδα

Όπως αναφέρεται σχετικά, ο κατάλογος που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού στην Αθήνα, περιλαμβάνει τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, όπως επίσης τις: Αλβανία, Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και Φινλανδία.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η Βρετανία, η οποία μαζί με την Γερμανία είναι η σημαντικότερη χώρα από την οποία φθάνουν τουρίστες στην Ελλάδα, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πρώτων χωρών για τις οποίες δεν ισχύει η υποχρεωτική καραντίνα.

Ανοίγει τα σύνορα η Ελλάδα, με ελπίδες για τον τουρισμό
Στην Αθήνα ανακοινώθηκε ότι, με αφετηρία την 1η Ιουλίου, θα αξιολογηθεί η κατάσταση με την πανδημία σε άλλες χώρες και θα διευρυνθεί ανάλογα ο κατάλογος των χωρών, σημειώνεται στο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης.

Πριν από δύο εβδομάδες η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung φιλοξενούσε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα έτοιμη για τον θερινό τουρισμό» στο οποίο και περιέγραφε πως η χώρα μας, αφού διαχειρίστηκε υποδειγματικά την πανδημία, φιλοδοξεί να ανοίξει τα σύνορα για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Βροχή τα δημοσιεύματα για την Ελλάδα
«Αν στις αρχές Φλεβάρη, κάποιος προέβλεπε πως η αντίδραση της Ελλάδας στην πανδημία του κορωνοϊού θα ήταν πιο ισχυρή από εκείνη της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας, ενδεχομένως να τον κατηγορούσαν πως περνά πολύ χρόνο με τον Διόνυσο, τον Έλληνα Θεό του κρασιού».

Με αυτή τη φράση το Fortune φιλοξένησε πριν δυο μέρες μια ανάλυση για τον τρόπο που η Ελλάδα κατάφερε να διαχειριστεί την πανδημία, αλλά και πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα ανά τον κόσμο για την επιστροφή στην κανονικότητα και τον τουρισμό.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/aystria-ellada-toyristes-afieroma-tileorasi