ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αύγουστος Πανταζίδης: Ο πρώτος υποψήφιος Έλληνας ιδιωτικός αστροναύτης

O Αύγουστος Πανταζίδης φιλοδοξεί να γράψει ιστορία. Φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος Έλληνας ιδιώτης αστροναύτης. Για να το πετύχει αυτό βέβαια πρέπει να επιλεγεί για το πλήρωμα που θα πάει στην σελήνη το 2023 για λογαριασμό αμερικάνικης εταιρίας. Ήδη βρίσκεται πάντως στη σχετική προεπιλογή.

Ο 29χρονος επιλέχθηκε το 2018 ως ένας από τους υποψήφιους για το πλήρωμα των ιδιωτών αστροναυτών. Και αν δεν είναι ακόμα βέβαιο πως θα βρίσκεται πράγματι στο μεγάλο αυτό ταξίδι του 2023, αυτή η προεπιλογή ήταν αρκετή για να συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα του Forbes με τους πιο επιτυχημένους Έλληνες κάτω των 30.

«Θέλω να δείξω τον δρόμο και σε άλλους Έλληνες και σαν Ελλάδα να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία στον συγκεκριμένο χώρο τα επόμενα χρόνια», τονίζει ο ίδιος. Η εκπαίδευσή του πάντως περιλαμβάνει μεθόδους σε φυσικά περιβάλλοντα ασύλληπτα απαιτητικά. Από ηφαίστεια μέχρι τα βάθη της θάλασσας. Τα συγκεκριμένα μέρη άλλωστε λειτουργούν ως φυσικοί προσομοιωτές για τις συνθήκες που συναντάει κανείς στο διάστημα.

Πηγή: ethnos.gr