ΚΟΣΜΟΣ

Βαριές καταγγελίες για τη θρησκευτική οργάνωση στην οποία ήταν μέλος η Κόρεϊ Μπάρετ

Η οργάνωση της οποίας αποτελούσε μέλος η νέα ανώτατη δικαστικός των ΗΠΑ Εϊμι Κόρεϊ Μπάρετ αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Η χριστιανική-παραθρησκευτική ομάδα της οποίας ήταν εξέχων μέλος η Έιμι Κόρεϊ Μπάρετ, εκλεκτή του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτερο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχει, κατά πως φαίνεται, έντονες σκιές στη διάρκεια των χρόνων της παρουσίας της.

Οπως αναφέρει ο Guardian, υπάρχουν ήδη πολλά πρώην μέλη της People of Praise, οργάνωσης που εδρεύει στην Ιντιάνα και αφορά κυρίως Καθολικούς Χριστιανιούς που έχουν μοιραστεί ιστορίες συναισθηματικού βασανισμού αλλά ακόμα και σεξουαλικής κακοποίησης!

Ηδη, μάλιστα, η People of Praise προσέλαβε μεγάλο δικηγορικό γραφείο έτσι ώστε να να διενεργήσει ανεξάρτητη έρευνα για τα περιστατικά, ειδικά γι’ αυτά που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση.

Τα περιστατικά αυτά δεν έχουν να κάνουν προσωπικά με την Μπάρετ και την οικογένειά της όπως ξεκαθαρίζει η εφημερίδα, ωστόσο αφήνουν βαριά τη σκιά τους στην οργάνωση η οποία αποτελεί βασικό μέρος του βιογραφικού της αμερικανίδας δικαστικου.

“Ενα από τα πρώην μέλη της οργάνωσης, που προχώρησε σε καταγγελίες, τόνισε ότι “βασική προϋπόθεση των πάντων στην People of Praise ήταν το ότι ο διάβολος ελέγχει τα πάντα έξω από την κοινότητα και ότι εφόσον φύγεις, παύεις να έχεις ομπρέλα προστασίας”.

Οπως και να το κάνουμε, το να είναι μέλος μίας τέτοιας οργάνωσης η επικεφαλής του ανώτατου αμερικανικού δικαστηρίου συνιστά πρόβλημα.

news247.gr