ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Βλάβη σε πλοίο αναψυχής κοντά στα Πευκάκια

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, χθες το βράδυ, ότι το ιδιωτικό πλοίο αναψυχής “ΚΛΕΙΩ”, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, παρουσίασε εμπλοκή στο σύστημα διεύθυνσης και στο σύστημα πρόωσης, ανατολικά του Ακρωτηρίου Σέσκλο.

Επρόκειτο για τρεις υπηκόους Γαλλίας και έναν από την Αυστρία.

Το πλοίο τις τελευταίες ημέρες έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή όρμου Βόλου, έχοντας αναχωρήσει από λιμένα της Γαλλίας στις 19 Φεβρουαρίου.

Στις 19-3-2020 και ενώ βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, αντιμετώπισε το μέτρο της απαγόρευσης κατάπλου σε ελληνικά λιμάνια. Γύρω στις 10.30 χθες το βράδυ, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και με την συνδρομή του Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ VII” Ν.Π. 10892, το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου ρυμουλκούμενο, και ακολούθως, αφού πλαγιοδέτησε σε θέση που υποδείχτηκε επετράπη η αποβίβαση των μελών του πληρώματος του.

Από το περιστατικό δεν δηλώθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Με τη μέριμνα και τις συντονισμένες ενέργειες των πρεσβειών της Γαλλίας και της Αυστρίας στην Ελλάδα, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με ταυτόχρονη ενημέρωση και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, αλλά και ΥΝΑΝΠ /ΑΛΣ ΕΛ. ΑΚΤ για το περιστατικό  και αφού προηγουμένως κατατέθηκε από τον κυβερνήτη  σχετική ναυτιλιακή δήλωση υγείας του πληρώματος το ανωτέρω πλήρωμα αποβιβάστηκε με ασφάλεια και αναχώρησε άμεσα οδικώς με μέριμνα των Πρεσβειών για την Αθήνα όπου και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπατρισμού τους στις χώρες καταγωγής τους.