ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βρείτε τις διαφορές…

Τα δεδομένα είναι τα εξής: δύο Δήμαρχοι, δύο πόλεις, μία πανδημία.

Η αλήθεια είναι πως στη μία (τη Λάρισα) τα κρούσματα είναι αρκετά, καθημερινά, εδώ και αρκετό καιρό. Σήμερα, ο Δήμαρχος, Απόστολος Καλογιάννης «μίλησε» σε όλους τους Λαρισαίους με βίντεο που ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook λέγοντας πως «Η αύξηση των κρουσμάτων στη Λάρισα μας ανησυχεί. Πιθανή μεγαλύτερη αύξηση, θα βάλει σε κίνδυνο την υγεία των συνανθρώπων μας, τις δουλειές μας, το μέλλον μας. Είναι ευθύνη όλων μας, να υψώσουμε στη Λάρισα ένα τείχος προστασίας με την προσωπική μας συμπεριφορά. Είναι ώρα να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και τις δουλειές μας».

Στην άλλη πόλη (τον Βόλο) είμαστε πιο αλέγκροι τύποι και δεν τρομάζουμε εύκολα. Με Δήμαρχο, εξάλλου, τον Αχιλλέα Μπέο, πώς ήταν δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο, όταν ούτε ο ίδιος φοβάται τον κορωνοϊό, δίνει θάρρος και πυγμή στους υπόλοιπους «φοβιτσιάρηδες». Να γιατί κι ο ίδιος συναντιέται με κόσμο χωρίς να φοράει μάσκα (σχεδόν) ποτέ.

Τι να πει άλλο κανείς, οι εικόνες είναι αρκετές. Μόνο μην φτάσουμε ποτέ στα νούμερα της Λάρισας να ευχηθούμε μπορούμε, γιατί τότε είναι δύσκολο να φανταστούμε τι έχουμε να ακούσουμε από τον Δήμαρχό μας…

ΚΑΤ. ΛΑΜ.