ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ

Βόρεια Εύβοια: για γέλια και για κλάματα…

Οι χθεσινές και οι σημερινές εικόνες από την Βόρεια Εύβοια μαύρισαν -και πάλι- την ψυχή μας, όπως ακριβώς και οι πυρκαγιές του καλοκαιριού, και έδωσαν σάρκα και οστά στην οργή μας, όταν ακούγαμε τότε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να λέει -λίγο πολύ- ότι εφόσον διαφυλάχθηκαν και δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, τότε όλα τα άλλα γίνονται.

Σίγουρα όλα τα άλλα γίνονται, μόνον ο θάνατος είναι οριστικός, όμως το πότε γίνονται και το πως, παίζει καθοριστικό ρόλο στο να μην γίνει η ζωή των διασωθέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Εύβοιας, αβίωτη.

Από την άλλη, στην Ελλάδα ζούμε, όπου το “σπεύδε βραδέως” είναι τρόπος ζωής, οπότε οι εικόνες που αντικρύσαμε και χθες και σήμερα στη Βόρεια Εύβοια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες.

Όπως αναμενόμενη είναι και η κριτική που δέχεται από χθες η κυβέρνηση -και συγκεκριμένα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός- στα social media από μεγάλη μερίδα του κόσμου. Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να ‘αποδράσει’ στο Μαράθι (για μπάνιο) και στα Χανιά (για ποδηλατάδα) εξαγρίωσε πολύ κόσμο και έδωσε τροφή για τη δημιουργία και ευρεία κυκλοφορία ανάμεσα στους χρήστες των πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης των ανάλογων memes:

Ανάλογη, όμως, ήταν και η κριτική που ασκήθηκε από μεγάλη μερίδα του κόσμου και για τις δηλώσεις Πέτσα, ο οποίος έσπευσε να αποσυνδέσει τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και ειρωνικών σχολίων:

Όσο για την παρουσία του κυβερνητικού μηχανισμού στην περιοχή… δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν σκωπτικά την απουσία τόσο του νέου Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη όσο και την απουσία του αρμόδιου της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση της περιοχής, πρώην υπουργού, Σταύρου Μπένου.

Και η οργή καλά κρατεί….

Μ.Καρ.