ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία :Και τρίτος νεκρός από την νέα φονική επίθεση με μαχαίρι – αποκεφαλίστηκε γυναίκα

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, αποκλεισμένη η περιοχή. Πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη υπόπτου αντικειμένου. Έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.
Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης με μαχαίρι συγκλονίζει την Γαλλία, ενώ ακόμη είναι ζωντανή στην μνήμη των πολιτών η φονική επίθεση στον καθηγητή που «τόλμησε» να δείξει σε μαθητές σκίτσα του Μωάμεθ, στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία του λόγου.

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα κοντά στην Βασιλική της Παναγίας της Κοίμησης της Θεοτόκου της Νίκαιας.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι μία γυναίκα αποκεφαλίστηκε κοντά στην εκκλησία, ενώ γαλλικά ΜΜΕ και αναφορές στα social media κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η γαλλική αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή γύρω από το σημείο της επίθεσης, καθώς οι έρευνες παραμένουν σε εξέλιξη.

Το συμβάν επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης Κριστιάν Εστροζί, όπως και την σύλληψη του υπόπτου μετά από μεγάλη επιχείρηση ενόπλων αστυνομικών στο κέντρο της γαλλικής πόλης.

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, πρόκειται για ενέργεια που σχετίζεται με την τρομοκρατία.

H αστυνομική επιχείρηση περιέλαβε και την εκκένωση της περιοχής προκειμένου να γίνει εξουδετέρωση με ελεγχόμενη έκρηξη κάποιου υπόπτου αντικειμένου.