ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους -Σε ποιες περιοχές της χώρας επιβλήθηκε

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τον έλεγχο μετάδοσης του κορωνοϊού στη Γαλλία, τόσο σε όλους τους εσωτερικούς, όσο όμως και – ανά περίπτωση – σε εσωτερικούς χώρους.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου, η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα η χώρα ανακοίνωσε 1.392 νέα κρούσματα σε ένα μόλις 24ωρο, εντείνοντας τους φόβους πως η Γαλλία εισέρχεται στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η τοπική αυτοδιοίκηση αυξάνει τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό

Είναι ενδεικτικό πως μπροστά στην υγειονομική κρίση, ορισμένοι δήμοι ανά τη γαλλική επικράτεια αποφάσισαν να γενικεύσουν έτι περαιτέρω τη χρήση μάσκας, επιβάλλοντας το μέτρο και σε εξωτερικούς χώρους, σε τουριστικά σημεία και χώρους όπου δύναται να προκληθεί συνωστισμός.

Έτσι, το παραθαλάσσιο Μπίαριτζ, όπου πριν ένα χρόνο φιλοξενήθηκε η σύνοδος των G7, γειτονιές του Σεν Μαλό στη Βρετάνη, αλλά και προάστια της Λουάρ στην Ορλεάνη θα δέχονται επισκέπτες με την προϋπόθεση πως εκείνοι θα φορούν μάσκες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα γαλλικά δημοσίευμα, τέσσερις νομοί, η Μαγιέν, το Φινιστέρ, η Κοτ Ντ’Αρμόρ και η Γιούρα έθεσαν επίσης σε εφαρμογή το μέτρο της υποχρεωτική χρήσης μάσκας για τον κορωνοϊό και σε εξωτερικούς χώρους για μια σειρά από κοινότητες.
Πηγή: iefimerida.gr