ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η Δικαιοσύνη να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση των διπλών βιβλίων

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και προς τον Κ. Μητσοτάκη, ασκώντας του δριμεία κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας.

Έκκληση στην Ελληνική Δικαιοσύνη να ερευνήσει σε βάθος όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων της πανδημίας απεύθυνε από τη Βουλή η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και επέκρινε εκ νέου την κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς μέτρα προστασίας και την ελλιπή προετοιμασία του ΕΣΥ τους προηγούμενους μήνες οκτώ μήνες.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και εμείς δεν θα σταματήσουμε να τις αναδεικνύουμε» είπε η κ. Γεννηματά και καταλόγισε στα κυβερνητικά στελέχη ότι «δεν κατάφεραν ούτε να καταγράψουν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε περιοχή, αφού δεν υπήρχε ολοκληρωμένο Μητρώο Ασθενών».

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι η Δικαιοσύνη «οφείλει να διερευνήσει σε βάθος το πως και ποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν οι ανταγωνισμοί των αρμόδιων για την διαχείριση των στοιχείων εις βάρος της δημόσιας υγείας». Συμπλήρωσε επίσης ότι η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση κλονίζεται με τα νέα δημοσιεύματα για διπλά βιβλία των κρουσμάτων, αναξιόπιστο Μητρώο Ασθενών, και αδιαφανείς διαδικασίες προμήθειας τεστ εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

00:06 / 00:15

«Δεν υπάρχει πρόσβαση, της επιστημονικής κοινότητας, των κομμάτων, των πολιτών σε σημαντικά υγειονομικά και επιδημιολογικά δεδομένα. Ο έλεγχος της πληροφορίας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση εγείρει και ζήτημα δημοκρατίας», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Επικρίσεις σε Μητσοτάκη χωρίς αναφορές στο περιστατικό της Πάρνηθας
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έστρεψε την κριτική της και στον πρωθυπουργό αλλά απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά για τις φωτογραφίες που τον εικονίζουν να σπάει την καραντίνα και τα μέτρα προστασίας στην πρόσφατη εκδρομή του στην Πάρνηθα. «Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τον διάλογο και τις απαντήσεις στα δύσκολα», είπε η κ. Γεννηματά και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «προτιμά την ‘’ασφάλεια’’ των εξαγγελιών και των διαγγελμάτων».

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες για τον άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τεστ το καλοκαίρι αλλά και για τη μη προετοιμασία του ΕΣΥ. «Άνοιξαν τη χώρα χωρίς σχέδιο, με τα χερσαία σύνορα μας, ξέφραγο αμπέλι. Με συνωστισμό στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σπαταλήθηκε στη θερινή ραστώνη πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και το νέο κύμα του ιού βρήκε τη χώρα αθωράκιστη. Χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση του ΕΣΥ, χωρίς αξιόπιστο και οργανωμένο δίκτυο μαζικών τεστ και αποτελεσματική ιχνηλάτηση», είπε και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση άφησε τους πολίτες «στο έλεος της αισχροκέρδειας ιδιωτικών εργαστηρίων για τα τεστ, χωρίς πιστοποίηση».

ieidiseis.gr