ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η Τουλουπάκη έχει παραβιάσει το Σύνταγμα σύμφωνα με τους εισαγγελείς

Για τις εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως έμεινε έκπληκτος με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων.

Διευκρίνισε πως το “αγκάθι” δεν είναι το αν θα καταθέσουν “χωρίς τις κουκούλες”, αλλά να εξεταστούν όπως εξετάστηκαν από τις εισαγγελικές Αρχές.

“Είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι δύο ανώτατοι εισαγγελείς παρανόμησαν, εξετάζοντας τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος”, διερωτήθηκε ο υπουργός.

Τόνισε πως αυτό που ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ερωτήσεις που θα τεθούν στους μάρτυρες και οι εξελίξεις που θα πυροδοτήσουν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για την οποία – όπως είπε – ανώτατοι εισαγγελείς έχουν επισημάνει πως παραβίασε το Σύνταγμα και τον Ποινικό Κώδικα.

Πηγή: real.gr