ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Θα άνοιγα σήμερα τα μαγαζιά με τα εποχικά, αν ήταν στο χέρι μου

Τρόπο να ανοίξουν τα μαγαζιά με τα εποχικά είδη και να μην χαθεί η περίοδος των εορτών αναζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τι είπε για τα κούριερ και το δημόσιο.

Την κατάλληλη φόρμουλα προκειμένου να μπορέσουν το συντομότερο να λειτουργήσουν τα μαγαζιά με τα εποχικά είδη, όπως είναι τα στολίδια και τα παιχνίδια, αναζητά το Υπουργείο Ανάπτυξης βλέποντας πώς ο κλάδος θα δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα σύσκεψη ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Aplha 98.9 είπε πώς αν ήταν στο χέρι του θα αποφάσιζε το άνοιγμα αυτών των επιχειρήσεων ακόμα και σήμερα.

«Έχουμε πολλές σκέψεις. Κάναμε και σύσκεψη πάλι σήμερα και κοιτάμε πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Κάθε μέρα συζητάμε για το θέμα των εποχικών. Εκείνων που πουλάνε στολίδια και παιχνίδια. Αυτές οι δύο κατηγορίες παθαίνουν μεγάλη ζημία» είπε συγκεκριμένα ο υπουργός και συνέχισε: «δεν υπάρχει μέρα που δεν συζητάμε τους παραμέτρους για αυτούς τους κλάδους. Μέχρι και τους ΚΑΔ έχω μάθει απ’ έξω. Δεν αποφασίζω όμως μόνος μου. Θα ήθελα να τους ανοίξω σήμερα, καταλαβαίνω ότι καταστρέφονται οι άνθρωπο, αλλά έχουμε μια μάχη».

Όπως είναι αναμενόμενο με τα μαγαζιά κλειστά το βάρος έχει πέσει των ηλεκτρονικών αγορών στους κούριερ.

«Σίγουρα η κατάσταση με τα κούριερ στο δεύτερο lockdown είναι πολύ καλύτερη από ότι στο πρώτο. Οι εταιρείες είχαν προετοιμαστεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου. Ο φόρτος είναι πολύ μεγάλος αλλά γενικά δεν είναι χάλια τα πράγματα. Το ηλεκτρονικό εμπόριο κάνει πολλοί υψηλούς τζίρους», σημείωσε ο υπουργός όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε πώς υπάρχει καθυστέρηση στις υπηρεσίες του δημοσίου αλλά απέδωσε τα προβλήματα στην τηλεργασία.

«Το δημόσιο λειτουργεί με τηλεργασία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων δουλεύει με τηλεργασία. Γι αυτό υπάρχει καθυστέρηση. Αν δεν συνέβαινε αυτό πώς θα μειώναμε την κίνηση στους δρόμους; Δεν δουλεύουν όλα ρολόι» είπε.

ieidiseis.gr