ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Μείωση του αφορολογήτου όπως το ψήφισε ο Τσίπρας δεν θα ισχύσει με πρωθυπουργό Μητσοτάκη

Σε μία ακόμα προεκλογική «αποκάλυψη» του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο αντιπρόεδρός της, Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με το αφορολόγητο όριο, υπογραμμίζοντας πως «δεν μας δεσμεύει» και πως «δεν πάμε να κάνουμε πόλεμο με τους θεσμούς και τους ξένους». Υπενθυμίζεται πως μόλις την περασμένη Παρασκευή, στη Βουλή ψηφίστηκε η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου ορίου.

«Μείωση του αφορολογήτου κατά τον τρόπο που τον ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό δεν θα ισχύσει. Εμείς δεν ψηφίσαμε το νόμο του κ. Τσίπρα, από την αρχή διαφωνήσαμε με αυτό το μέτρο άρα αυτό το μέτρο εμάς δεν μας δεσμεύει και εξηγούμε ξεκάθαρα στους θεσμούς ότι εμείς θέλουμε μια δικαιότερη φορολογία. Δεν πάμε να κάνουμε πόλεμο με τους θεσμούς και τους ξένους, είμαστε πολιτισμένοι και λογικοί άνθρωποι. Εμείς δεν πουλάμε “πόλεμο”» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ρ/σ Παραπολιτικά, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται από το ψηφισμένο μέτρο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια, αναφορικά με την «πρόβλεψη» Καμίνη για πιθανό τέταρτο μνημόνιο, ο ίδιος υποστήριξε πως «έχουμε ήδη τέταρτο μνημόνιο», συμπληρώνοντας πως «εάν τελικά έχουμε το αποτέλεσμα για το οποίο δίνουμε μάχη, μία μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, μία μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, το μέλλον της χώρας είναι λαμπρό, ήδη οι αγορές το προεξοφλούν».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αδ. Γεωργιάδη (το σημείο για το αφορολόγητο μετά το 8ο λεπτό):

Πηγή: thepressproject.gr