ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί αγκαλιάζει ο Τούρκος ΥΠΕΞ τον Έλληνα ΥΠΕΞ με ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης

Δρ Κέρη Π. Μαυρομμάτη•

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ αγκάλιασε θερμά τον εκπρόσωπο της κρατικής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, που εξέφρασε τη διαχρονική κρατική τουρκική κρατική πολιτική κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Θράκη μας.

Η ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε γι ακόμη μία φορά τον ελληνικό λαό υποστηρίζοντας ότι είναι ιδιωτική επίσκεψη και στέρησαν το ανθρώπινο δικαίωμα της πληροφόρησης του Έλληνα εφόσον όλες τις επίσημες επισκέψεις και συναντήσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, κάλυψαν από κοντά μόνο οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που τον συνόδευαν και κάποια ΜΜΕ της μουσουλμανικής μειονότητας!

Κύριε Δένδια το τουρκικό Πρακτορείο Anadolu στις 30/5/2021 έχει φωτογραφία από την επίσκεψη του φίλου σας Τούρκου ΥΠΕΞ στη Θράκη μας.

Κύριε Δένδια πόσο πολύ χαρήκατε από τις δηλώσεις και τις συναντήσεις του φίλου σας στη Θράκη μας.

Εμείς δε χαρήκαμε και δε θα θέλαμε να τον αγκαλιάσετε ως Έλληνας ΥΠΕΞ μετά από όλα όσα είπε και έκανε στη Θράκη μας. Εάν θέλατε να τον σφίξετε θερμά στην αγκαλιά σας με ιδιαίτερη χαρά θα μπορούσατε να το κάνετε μόνο εάν ιδιωτεύατε.

Τώρα ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού δεν είχατε νόμιμο και ηθικό δικαίωμα να αγκαλιάζετε το επίσημο όργανο της κρατικής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, που επιτρέψατε, αν και εχθρικό προς τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, να έρθει στη Θράκη μας και με τη πολυπληθή ακολουθία του

1.να πάει στην Αλεξανδρούπολη

2 να πάει στην Κομοτηνή και στο τουρκικό προξενείο της πόλης, όπου ο Τσαβούσογλου είχε επαφές με τον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου

3. συνάντησε τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ, που τόλμησαν να δηλώσουν «καταπιεσμένοι» από τις ελληνικές Αρχές.

Όλοι αυτοί είναι οι εκφραστές της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη, που ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συνάντησε <ανεπίσημα>….ενώ δημοσιογράφοι και συνεργεία τουρκικών ΜΜΕ, πραγματοποιούσαν σύντομη περιήγηση στην Κομοτηνή, με υπάλληλο του τουρκικού προξενείου.

4.επισκέφθηκε και φωτογραφήθηκε στο μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Κομοτηνής αλλά είπε <Επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο Τουρκικά μειονοτικά γυμνάσια

5. συνάντησε όπως ο ίδιος έγραψε στο Twitter με τα μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπή «Τουρκικής» Μειονότητας της Δυτικής Θράκης». Επεσήμανα την αποφασιστικότητα να στηρίξουμε την «τουρκική» μειονότητα στον αγώνα της για διασφάλιση των δικαιωμάτων της, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά την ισχυρή υποστήριξη μας».

6.επισκέφθηκε τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, συνοδευόμενος από τον γιο του επιχειρηματία Λεβέντ Σαδίκ,κατέθεσε στεφάνι και φύτεψε έναν πλάτανο στη μνήμη του….

Κύριε Δένδια ο φίλος σας συνεχώς μιλούσε περί <τουρκικής μειονότητας σε όλες τις παραπάνω συναντήσεις του και σας ερωτούμε < γιά όλα τα παραπάνω που είπε και έκανε ο Τσαβούσογλου ήσασταν τόσο ευχαριστημένος που τον αγκαλιάσατε θερμά…Μήπως αυτή η εικόνα του θερμού εναγκαλισμού δηλώνει ότι αγκαλιάζετε και όλα όσα είπε και έκανε στη Θράκη μας , βάσει της μυστικής διπλωματίας, που εφαρμόζετε….

Αλλιώς θα έπρεπε να δηλώσετε όπως οι Πομάκοι

ότι είναι ανεπιθύμητος και να τον καταγγείλετε και προσωπικά στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για Έγκλημα κατά της ειρήνης στη περιοχή, εφαρμόζοντας τη πολιτική παντουρκισμού εργαλειοποιώντας τη μουσουλμανική θρησκεία,

εξαφανίζοντας την ελληνική μειονότητα στην Κων/πολη στην Τουρκία και για σεβασμό των δικαιωμάτων τους όταν αυτή δεν υπάρχει καν ως φυσική οντότητα από 300000 έμειναν 1000 μόνο Έλληνες …. Τους εξαφάνισαν, όπως και τους Αντιοχείς, κύριε Δένδια και δεν τον καταγγέλετε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εν καιρώ ειρήνης

Κύριε Δένδια δε γνωρίζετε την επιστολή-καταγγελία, που έστειλε στον κ.Τσαβούσογλου η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, ΟΙΟΜΚΩ..που αναφέρει.<Εάν τα καταπιεστικά μέτρα που την εξαφάνισαν δεν τύχουν θεραπείας και οι βιολογικοί νόμοι οδηγήσουν στην πλήρη εξαφάνιση της, οι συζητήσεις περί σεβασμού της είναι κενές περιεχομένου..>

Δεν καταγγέλετε κύριε Δένδια το Διωγμό –εξαναγκασμό σε μετανάστευση και προσφυγιά των ορθοδόξων χριστιανών της ευρύτερης περιοχής της Αντιόχειας από τη δεκαετία του 1970 έως 1990 , οι οποίοι ήταν 50.000 και σήμερα είναι 10.000.

Επιτρέπετε κύριε Δένδια να μιλά ο Τούρκος Υπεξ για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων της <τουρκικής μειονότητας> όταν έχει πολλαπλασιαστεί ο πληθυσμός τους;

-Πού και πώς εξαφανίστηκε κύριε Δένδια ο αυτόχθων ελληνικός πληθυσμός της Ίμβρου και Τενέδου;

Επιτρέπετε κύριε Δένδια στον Τούρκο ΥΠΕΞ να υποστηρίζει ότι οι μουσουλμάνοι της Δ. Θράκης είναι τουρκικής καταγωγής ενώ υπάρχουν ιστορικά δεδομένα ότι δεν είναι τουρκικής καταγωγής; (βλ.καθηγητής Γενετικής Τριανταφυλλίδης, Αριστοτ Πανεπ Θεσ/νίκης).

Κύριε Δένδια,

επιτρέψατε στον Τούρκο ΥΠΕΞ να διεθνοποιήσει γι ακόμη μία φορά το ζήτημα της μειονότητας της Θράκης, που επιμένει τόσο στη Θράκη όσο και στη συνάντηση σας στην Άγκυρα να κατονομάζει ως τουρκική, με στόχο την περαιτέρω αποδυνάμωση της Ελλάδος, την ουδετεροποίηση της περιοχής της Θράκης και στο μέλλον εάν τα καταφέρει τη κατοχή ελληνικού εδάφους, δηλαδή κυπροποίηση της Θράκης.

Γνωρίζετε κύριε Δένδια ότι με πρωτοβουλία της τουρκικής διπλωματίας ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος διεθνής οργανισμός μετά τον ΟΗΕ, σε ψήφισμά του αναφέρει πως «Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα γενικά και ειδικά η Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη και ο μουσουλμανικός πληθυσμός στα Δωδεκάνησα είναι αναπόσπαστο μέρος του Μουσουλμανικού κόσμου».

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, υφυπουργός τουρκικών μειονοτήτων, δήλωσε κατά την <ιδιωτική> επίσκεψη του σε εδάφη της ελληνικής επικράτειας, την Θεσσαλονίκη και τη Δ. Θράκη, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς Ερντογάν και Τσαβούσογλου «στους Τούρκους της Δ. Θράκης».

Κύριε Δένδια, η Ανακοίνωση που εκδώσατε δεν αρκεί,ο Τσαβούσογλου χρειάζεται να καταγγελθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όπως και ο Ερντογάν.

Κύριε Δένδια να θυμάστε πάντα την Ανακοίνωση των Πομάκων «Κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ»!

Υπουργέ Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας την ιστορία του περήφανου λαού μας, τη φωνή των ελεύθερων Πομάκων, τη μνήμη των κοριτσιών μας που γκρεμοτσακίστηκαν από τις δεκάδες βουνοκορφές της Ροδόπης, τα Μόμτσκι Κάμεν (πολύ πριν τις Σουλιώτισσες), για να αποφύγουν τους οθωμανούς κατακτητές, τη συνείδηση των Πομάκων ακτιβιστών οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες αντιμετώπισαν ρατσιστική βία, ξυλοδαρμούς, απειλές, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό από εγχώριους μισθοδοτούμενους εκπροσώπους του εθνικισμού της χώρας σας, οπαδών της φασιστικής/τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, δηλώνουμε ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ότι ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΈΠΡΑΞΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ>

Πτυχίο Νομικής από το ΑΠΘ και μεταπτυχιακές σπουδές στο PARIS I στη Θαλάσσια Μεταφορά και PARIS II στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Διδάκτωρ Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Σ.Τ.Ε, Ειδικός Σύμβουλος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το Κοινοτικό και το Διεθνές Δίκαιο των Θαλάσσιων Μεταφορών και στην Γεν. Γραμμ. Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.  Νομική Εμπειρία με γνωμοδοτήσεις σε θέματα της εθνικής, κοινοτικής και διεθνούς ναυτιλιακής νομοθεσίας και πολιτικής καθώς και  της λιμενικής, νομοθεσίας και πολιτικής.Υπεύθυνη Σεμιναρίων επιμορφωτικών για την ασφάλεια λιμενικών εγκαταστάσεων σε προσωπικό ασφαλείας λιμένων.