ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για λογοκρισία των τραγουδιών του κατηγορεί την ΕΡΤ ο Κραουνάκης

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η στάση της ΕΡΤ, να μεταδίδει όσο το δυνατόν λιγότερο τα τραγούδια του γνωστού μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη επειδή σε συνέντευξή που έδωσε την περασμένη Παρασκευή εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ανίκανη κυβέρνηση που έκανε τα πάντα για να διαλύσει την τέχνη γιατί είναι αντιεξουσιαστική.

Όπως φαίνεται η στάση του αυτή ενόχλησε τους πολύ υψηλά ιστάμενους στην ΕΡΤ, μια ενόχληση που εκφράστηκε κιόλας με οδηγία.

Τη στάση αυτή της ΕΡΤ σχολίασε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου η οποία ανέφερε πως «το κρούσμα λογοκρισίας και μερικής απαγόρευσης των δημιουργιών του Σταμάτη Κραουνάκη από τα δημόσια Μέσα δεν είναι μια απλή υπόθεση που αφορά έναν δημιουργό, έστω και πολύ σημαντικό. Μετά την αστυνομοκρατία, μετά την επικοινωνιακή προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, η λογοκρισία και η μερική (ή μήπως ολική) απαγόρευση έργων των δημιουργών που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση αλλά και η αντιμετώπιση της δημόσιας ΕΡΤ ως κυβερνητικής αυξάνει δραματικά τις ανησυχίες μας για το σιωπητήριο που επιβάλλεται στην κοινωνία, με αιχμή του δόρατος τον πολιτισμό».

Η Σία Αναγνωστοπούλου επισημαίνει πως «οι καλλιτέχνες, ο χώρος του πολιτισμού, υφίστανται ένα συντριπτικό πλήγμα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης και της σιωπής που τους έχει επιβληθεί λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και της ανάλγητης αδιαφορίας της υπουργού Πολιτισμού να δώσει γρήγορες και αποφασιστικές λύσεις. Μετά την πείνα και τα συσσίτια, αν τους επιβληθεί και λογοκρισία και απαγόρευση προβολής των έργων τους από τα δημόσια Μέσα, τότε ο πολιτισμός στη χώρα απειλείται με σιωπή και η κοινωνία με ομερτά».

Από την πλευρά του ο Σταμάτης Κραουνάκης, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έκανε γνωστό πως, μετά «τη μερική απαγόρευση» των τραγουδιών του, ακυρώθηκε αιφνιδιαστικά και δεύτερη προγραμματισμένη συνέντευξή του στο Β’ πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Σορρυ δεν ειναι ωρα για τετοια

Αλλα η βλακεια πλεον καλπαζει

Πραγματι παντως προγραμματισμενη συνεντευξη αυριο Με φιλη στο Β προγραμμα ακυρωθηκε ολως αιφνιδιως

Οκ Εχει κι αυτο να γινει απο τη Χουντα που Απαγορευθηκε η Μουσικη του Μικη.

Για φαντασου

Μπορειτε απ ευθειας απο δω οσοι προαιρεισθε

Ετσι κι αλλιως η Γιορτη στα Σπιτια

Τα σπαει

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΜΟΥ

ΑΛΛΑ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΗΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΕΡΤ

ΚΑΙ ΝΑΧΟΥΝ ΜΙΣΘΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΥΤΑ

Ο Φωτης Απεργης ειναι Ενημερος?»

documento.gr