ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γρηγόρης Τσιρώνης: Αθώος για ένταξη και συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης μαζί με άλλα δέκα άτομα κρίθηκαν αθώοι για ένταξη και συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώο τον Γρηγόρη Τσιρώνη, μαζί με άλλα δέκα άτομα, σχετικά για ένταξη και συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Μάλιστα, ο Γρηγόρης Τσιρώνης είναι πλέον αθώος, αλλά στο παρελθόν είχε επικηργυχθεί με το ποσό των 600.000 ευρώ και θεωρούνταν ένας από τους αποκαλούμενους«ληστές του Διστόμου.

Επίσης, αντιμετώπιζε ένα σύνολο κακουργηματικών κατηγοριών, για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» .

Παρόλα αυτά, έπειτα από δύο χρόνια διαδικασίας, το δικαστήριο προχώρησε στην απαλλαγή τόσο του Τσιρώνη, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και τελικά αθωωθεί αμετάκλητα για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα, όσο και άλλων 10 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Γρηγόρη Τσιρώνη, Κώστα Παπαδάκη, «το δικαστήριο, κρίνοντας πως δεν προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία, τον απάλλαξε από 72 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τον καταδίκασε μόνο για δύο πλημμελήματα, σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Με την απόφασή τους, οι δικαστές απάλλαξαν όμως και τους υπόλοιπους 10 συγκατηγορουμένους του από τα αδικήματα ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση (ΕΑ)».

Ακόμη, ο κ. Παπαδάκης αφού τονίζει ότι «το δικαστήριο έπειτα από μία μακρόχρονη υποδειγματική διαδικασία, στην οποία πράγματι ο σεβασμός στο δικαίωμα του υπερασπιστικού λόγου και την άσκηση των δικονομικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων υπήρξε πλήρης και αδιαπραγμάτευτος» επισημαίνει ότι η υπόθεση σε βάρος του εντολέα του αφορά «μία από τις μεγαλύτερες σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής και των ασφαλίτικων υπηρεσιών» και υποστηρίζει πως είναι έκθετοι οι μηχανισμοί μετά τη «βαρύγδουπη κατάρρευση μίας από τις μεγαλύτερες σκευωρίες τους» και καλούνται «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν εξηγήσεις για τη σπίλωση, το κυνηγητό, την άδικη προφυλάκιση και τα χαμένα χρόνια της ζωής του Γρηγόρη Τσιρώνη και όχι μόνο, αλλά και τη διαχρονική μονομανία να κατασκευάζουν τρομοκράτες στα αριστερά, αφήνοντας ανενόχλητη την πραγματική τρομοκρατία της άκρας δεξιάς».

ieidiseis.gr