ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Γυναικολογικές λαπαροσκοπικές επεμβάσεις εντάσσει στις δυνατότητές του το «Αχιλλοπούλειο»

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο Βόλου, υπήρξε γόνιμη και δημιουργική συνεργασία μεταξύ του διοικητή Γιάννη Ντόκου, του αναπληρωτή διοικητή Σταύρου Μπαμπούνη και του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Ηλία Καραμέτου με τον επιστήμονα ιατρό, Ηλία Νικολόπουλο, ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας με εξειδίκευση στη λαπαροσκοπική χειρουργική.

Εδώ και δέκα μήνες πραγματοποιείται μια πρωτοποριακή παροχή υπηρεσιών υγείας στη Μαιευτική/Γυναικολογική κλινική μετά την πρόσληψη του κ. Νικολόπουλου και με την συνδρομή του διευθυντή της Κλινικής Λάζαρου Παντελίδη και όλου του προσωπικού της κλινικής.

Οι γυναικολογικές λαπαροσκοπικές επεμβάσεις που μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν, αφορούν διαγνωστική λαπαροσκόπηση, διατομή σαλπίγγων σε γυναίκες που επιθυμούν διακοπή της γονιμότητας, αφαίρεση: εξωμητρίου κύησης- κύστης ωοθήκης- υδροσαλπίγγων-  περιτοναϊκής ενδομητρίωσης- ωοθηκών, λύση συμφύσεων, διάνοιξη σαλπίγγων, λαπαροσκοπική ολική υστερεκτομή +/- μετά των εξαρτημάτων.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία επτά λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στην σύγχρονη χειρουργική αίθουσα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας του Νοσοκομείου.

Πρόσθετα, αναμένεται η έγκριση απόκτησης υστεροσκοπίου που θα δώσει στην κλινική τη δυνατότητα μιας άλλης ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου για την διάγνωση και θεραπεία ανωμαλιών της ενδομητρικής κοιλότητας, όπως πολύποδες ενδομητρικούς και ενδοτραχηλικούς, ινομυώματα και ενδομητρικές συμφύσεις.

Τα εξωτερικά ιατρεία λαπαροσκοπικής ιατρικής θα λειτουργούν κάθε Πέμπτη απόγευμα καθώς και δύο Τετάρτες αυτό το μήνα.