ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για μεταναστευτικό: Ναι σε νέα δομή, αλλά υπό προϋποθέσεις

«Ναι» στη δημιουργία νέας δομής στη Σάμο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αλλά υπό προϋποθέσεις, λέει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Οπως τόνισε, η πρώτη και κύρια προϋπόθεση είναι η «άρση του μέτρου της επίταξης. Δεν είναι μόνο το νομικά αλλά και ηθικά απαράδεκτο της συγκεκριμένη στιγμή να έχουμε τέτοια σκληράδα εναντίον μίας κοινωνίας που δοκιμάζεται και δεν χρειάζεται να περιγράψω, οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές και βέβαια τι κρύβεται πίσω από την επίταξη. Κρύβεται σαφέστατα ότι ο εγκλωβισμός, πλέον, αποτελεί κομμάτι του σχεδίου. Αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί τα μεγέθη είναι πάρα πολύ μεγάλα και δεν θα είναι διαχειρίσιμα», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Στάντζος.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου εμφανίζεται ανοικτός στον διάλογο με την κυβέρνηση για την επίλυση του μεταναστευτικού με τη δημιουργία νέας δομής, εξηγώντας ότι αυτή θα πρέπει να είναι μικρού μεγέθους και οι πρόσφυγες και μετανάστες θα διαμένουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ ζητά καλύτερη φύλαξη στα σύνορα.
Ερωτηθείς για το εάν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου ανέφερε ότι θα υπάρχει κλιμάκωση στα όρια της δημοκρατίας και της νομιμότητας, τονίζοντας ότι αυτό που ζητούν είναι καλύτερη διαχείριση και αλλαγή του σχεδιασμού.
Πηγή: iefimerida.gr