ΛΑΡΙΣΑ

Δαμάσι : Οι εικόνες που δεν έπαιξαν στα ΜΜΕ

Λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο που εγκαινίασε ο Μητσοτάκης, τα κοντέινερ παραμένουν 6 μήνες μετά τον σεισμό – Οι κάτοικοι ακόμη περιμένουν τα άτοκα δάνεια

Ο κ. Μητσοτάκης ….. εγκαινίασε το σχολείο και 50 μέτρα πιο μακριά τα κοντέινερ παραμένουν. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μόλις πριν μια εβδομάδα ειδικά συνεργεία εμφανίστηκαν για να καθαρίσουν τα μπάζα από τα κατεστραμμένα σπίτια, εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά το φωτογραφικό υλικό

Δαμάσι Σεισμός Σπίτι
Δαμάσι Σεισμός Σπίτι
Δαμάσι Σεισμός Σπίτι
Δαμάσι Σεισμός Κοντέινερ
Δαμάσι Σεισμός Σπίτι

Ανακοίνωση για την επίσκεψη εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο θράσους και γκεμπελικής προπαγάνδας».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι από τις 3 Μαρτίου που έγινε ο σεισμός οι κάτοικοι της περιοχής «έχουν λάβει από το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη μόνο το αρχικό βοήθημα των 600 ευρώ ενώ τα χρήματα για την κατεστραμμένη οικοσκευή άρχισαν να τα λαμβάνουν μόλις πριν ένα μήνα», ενώ στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «δεκάδες οικογένειες σε Δαμάσι και Μεσοχώρι ακόμα περιμένουν τα άτοκα δάνεια για να αρχίσουν τις εργασίες επισκευής των σπιτιών τους»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο θράσους και γκεμπελικής προπαγάνδας. Χωρίς ντροπή πήγε στο σεισμόπληκτο Δαμάσι να εγκαινιάσει το σχολείο που κατασκεύασε εξ ολοκλήρου ιδιωτική εταιρεία την ώρα που 50 μέτρα πιο μακριά οι κάτοικοι, 7 μήνες τώρα, μένουν σε κοντέινερ αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία της επίσημης πολιτείας.
Από τις 3 Μαρτίου που έγινε ο σεισμός οι κάτοικοι της περιοχής έχουν λάβει από το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη μόνο το αρχικό βοήθημα των 600 ευρώ ενώ τα χρήματα για την κατεστραμμένη οικοσκευή άρχισαν να τα λαμβάνουν μόλις πριν ένα μήνα!!!

Είναι δε τέτοιο το μέγεθος της αθλιότητας των επιτελών του κ. Μητσοτάκη που μόλις πριν μια εβδομάδα εμφανίστηκαν ειδικά συνεργεία για να καθαρίσουν τα μπάζα από τα κατεστραμμένα σπίτια εν όψει της επίσκεψης Μητσοτάκη. Δεκάδες οικογένειες σε Δαμάσι και Μεσοχώρι ακόμα περιμένουν τα άτοκα δάνεια για να αρχίσουν τις εργασίες επισκευής των σπιτιών τους και ετοιμάζονται να ζήσουν τον χειμώνα στα κοντέινερ. Αυτό βέβαια ελάχιστα ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ένα καλό πλάνο για να μπορεί να πει τα χυδαία ψέματα του».

avgi.gr