ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία

Οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, αλλά και με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε παιδεία και μέσα μαζικής μεταφοράς
Μέρα με τη μέρα ξεφουσκώνει το δήθεν success story της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι που αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της Alco.

Η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει δυσαρεστημένη με τα μέτρα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στην παιδεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα, μέσα σε μόλις πέντε μήνες, εκτοξεύτηκε η δυσαρέσκεια των πολιτών για τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα, το 46% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από τα μέτρα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ το 57% εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στην παιδεία και το 55% για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το 40% δηλώνει δυσαρεστημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ποσοστό ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με το 15% του περασμένου Μαΐου.

Παράλληλα, σε διαρκή άνοδο βρίσκεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους 6 μήνες.

avgi.gr