ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία ιδιοκτητών ταξί στο Υπουργείο Οικονομικών

Οι ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτύρονται λέγοντας πώς η στήριξη της κυβέρνησης εξαντλείται μόνο στην επιστρεπτέα προκαταβολή. Πορεία στην Αθήνα και ψήφισμα στο ΥΠΟΙΚ.

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας με κατάληξη το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν με τα οχήματά τους οι ιδιοκτήτες ταξί, ζητώντας ενίσχυση του κλάδου τους που έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

«Έχουμε μαζευτεί στη λεωφόρο Καβάλας πάνω από 600 αυτοκίνητα για να παραδώσουμε ψήφισμα στο υπουργείο με τα αιτήματά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Βασίλης Μαραγκάκης, μιλώντας στον Alpha 98,9.

«Στο ψήφισμα καταγράφουμε όλα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει πανδημία κι έχουμε μείνει σε όλα απέξω. Έχουμε πάρει μόνο την επιστρεπτέα προκαταβολή, συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε το επιβατικό κοινό, αλλά μόνο χρέη δημιουργούμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ.

«Η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της πως δεν μπορεί να παράσχει καμιά άλλη οικονομική ενίσχυση στον κλάδο μας, πέρα από αυτή που προβλέπεται από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής.

Θα καταθέσουμε ψήφισμα με όλα τα αιτήματα του κλάδου στον Πρόεδρο της Βουλής και στα πολιτικά κόμματα κι αν δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις προθέσεις της κυβέρνησης, τότε ο κλάδος είναι αναγκασμένος να διεκδικήσει με άλλους τρόπους τα δίκαια αιτήματά του.

Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί. Η άδικη αντιμετώπιση του κλάδου μας από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι ανεξήγητη και αδικαιολόγητη. Η εμμονή του υπουργείου στην επιστρεπτέα προκαταβολή ως βασικό -και μοναδικό- συστατικό της ενίσχυσης, είναι απόδειξη πλέον ότι η επιβίωση χιλιάδων ελληνικών οικογενειών ουδόλως τους ενδιαφέρει. Κύριε Υπουργέ, σε αυτή τη χώρα υπάρχουν κι εργαζόμενοι. Υπάρχουν και άνθρωποι. Δεν είναι όλα αριθμοί…» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους.

Δείτε φωτογραφίες: