ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική διάσωση σκιέρ στην Ελβετία: «Βοηθήστε με, βρείτε τους φίλους μου» –

Τις δραματικές στιγμές της επιχείρησης διάσωσης μιας σκιέρ στο τουριστικό θέρετρο της Βερμπιέρ στην Ελβετία κατέγραψε – και ανήρτησε στο Instagram – ένας από τους διασώστες.

Στο βίντεο από την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου μετά από χιονοστιβάδα , ακούγεται η σκεπασμένη από μεγάλους όγκους χιονιού γυναίκα από τη Βρετανία να φωνάζει «βοηθείστε με» και «βρείτε τους φίλους μου».

Οι διασώστες στα επόμενα δευτερόλεπτα του βίντεο καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν την Βρετανίδα, η οποία μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τον διασώστη Βίκτορ Λίμπενγκουθ η Βρετανίδα έκανε σκι εκτός πίστα όταν συνέβη η χιονοστιβάδα για το ενδεχόμενο της οποίας είχαν ενημερώσει οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου.

Όπως γράφει, δε, στην ανάρτησή του στο Instagram προκειμένου να ενημερώσει για τους κινδύνους μιας τέτοιας συμπεριφοράς στο βουνό, ο Λίμπενγκουθ γράφει ότι «ήταν περίπου 10 άτομα στην ίδια περιοχή. Δεν είχαν λάβει κανένα προληπτικό μέτρο. Δυστυχώς δύο γυναίκες χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα».

Κατά την – επιτυχημένη – επιχείρηση διάσωσης και των δύο γυναικών, μάλιστα, υπήρξαν άλλοι σκιέρ που συνέχισαν να κάνουν σκι στην ίδια περιοχή με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, να συμβεί και δεύτερη χιονοστιβάδα και να καλυφθεί με χιόνι και ένας τρίτος άνθρωπος.

«Όσοι κάνου σκι εκτός των πιστών θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις καιρικές συνθήκες και κυρίως να έχουν εκπαιδευτεί στους κανόνες ασφαλείας στο βουνό, να έχουν αντανακλαστικά και γνώση» πρόσθεσε ο διασώστης.

protothema