Λόγια του Αέρα

Δυνατότητες υπάρχουν…

Στο λιμάνι του Βόλου βρίσκεται εδώ και μέρες το φορτηγό πλοίο RCC PASSION – αυτοκινητάδικο, προκειμένου να κάνει ορισμένες εργασίες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπεύθυνος της εταιρείας ανέφερε ότι το λιμάνι του Βόλου, προτείνεται για λιμάνι διακίνησης αυτοκινήτων μετά από του Πειραιά.

Το λιμάνι του Βόλου, φέρεται να προσελκύει επενδυτές, ωστόσο ομιχλώδες είναι το τοπίο για τις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ, όσον αφορά στο μέλλον των λιμανιών και την αξιοποίησή τους.Βέβαια, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ξενόφος, ανέφερε εντός της χρονιάς το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ στην εκπόνηση μελέτης για το οικονομικό αποτύπωμα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων από το 2011 έως και σήμερα.

Το λιμάνι του Βόλου, εκτός του ότι βρίσκεται σε ένα νευραλγικά γεωγραφικό σημείο, διαθέτει σύστημα ασφάλειας ISPS που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους υποψήφιους μνηστήρες – επενδυτές.

Το ζητούμενο ωστόσο είναι κατά πόσο η τοπική κοινωνία κι οι αρμόδιοι φορείς θα ενεργοποιηθούν και θα προχωρήσουν στις απαραίτητες επαφές αλλά κι εργασίες για την περαιτέρω αναβάθμισή του.

Δυνατότητες υπάρχουν….ποιοι μπορούν να τις δουν και να τις αξιοποιήσουν – αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα κι αυτό είναι που πρέπει να καταλάβει η πόλη αν θέλουμε να μιλάμε για νέα δεδομένα στη νέα δεκαετία που μόλις ανέτειλε.