ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκνευρισμός και συνωστισμός στο Ειρηνοδικείο Βόλου

Ένας μικρός χαμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Ειρηνοδικείο του Βόλου, όπου καθημερινά προσέρχονται δεκάδες πολίτες για να φροντίσουν τα των κληρονομιών και των διαθηκών, στο πλαίσιο τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων τους στο Κτηματολόγιο.

Μόνο σήμερα, όπως καταγγέλλουν ακροατές του Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ 99.8, περίμεναν να εξυπηρετούν τουλάχιστον 20 άτομα, από μία μόνο υπάλληλο, η οποία, φυσικά, έτρεχε και δεν έφτανε… Αιτία της καθυστέρησης, φαίνεται να είναι η online σύνδεση με το Κτηματολόγιο Αθηνών, όπου γίνεται η ταυτοποίηση και ενημέρωση των στοιχείων.

Εκνευρισμός, συνωστισμός και αρκετές ώρες χαμένες, ενώ η προθεσμία πλησιάζει… απειλητικά και τα πρόστιμα «καραδοκούν» για όποιον δεν προλάβει να τακτοποιήσει έγκαιρα τις υποχρεώσεις του.

Τουλάχιστον έγινε μία απόπειρα να αποσυμφορηθεί το συγκεκριμένο γραφείο, αφού για να πάρει κάποιος το πιστοποιητικό αποποίησης ή μη κληρονομιάς, θα πρέπει να απευθυνθεί σε άλλο γραφείο του Ειρηνοδικείου.

Τι να το κάνεις όμως… Το γραφείο εξυπηρετεί μόνο Δευτέρα με Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και αρκετοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να πάνε περισσότερες από μία φορές για να τελειώσουν τη δουλειά τους.

Από την στιγμή που γνώριζαν πως «τρέχει» το Κτηματολόγιο, θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν αλλιώς οι υπάλληλοι των Δικαστηρίων, ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα και γρηγορότερα το κοινό, αλλά και οι ίδιοι να μην επιφορτίζονται με τόση δουλειά…

ΚΑΤ.ΛΑΜ.