ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί εκτός σειράς: Σάλος και διαγραφή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στελεχών της δημοτικής Αρχής της πόλης αλλά και συγγενών τους. Τα δύο πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που απομακρύνθηκαν από το κόμμα υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένοι εμβολιασμοί έγιναν για να μην πάνε χαμένες οι δόσεις εμβολίου. Ωστόσο υπάρχουν καταγγελίες ότι πήραν τη σειρά παιδιών με ειδικές Ανάγκες.

Πλέον ο Δρόσος Τσαβλής και η Δήμητρα Ακριτίδου στρέφουν τα βέλη τους σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος ζήτησε την παραίτησή τους. Ο κ. Τσαβλής υποστήριξε ότι αφού «καλέσαμε πρώτα υγειονομικούς 60 – 65 ετών, οι οποίοι αρνήθηκαν να έρθουν και μετά από προσπάθειες και αφού ψάξαμε και εμβολιάσαμε και κάποιους από τους συνοδούς – εργαζομένους, εμβολιάσαμε και κάποια δικά μας πρόσωπα». Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι εμβολίασε 2 συγγενικά του πρόσωπα και έτσι «καταφέραμε να σώσουμε 12 από τα 17 εμβόλια», υποστήριξε.

Από την πλευρά της η Δήμητρα Ακριτίδου υποστήριξε «Αποφάσισα να μεταβώ αμέσως, γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα, αλλά χωρίς να πάρω τη θέση κανενός, ούτε να παρακάμψω κανέναν γιατί θα ήταν ζήτημα ΗΘΙΚΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, απ’ ότι πληροφορήθηκα ακόμη και μετά τον εμβολιασμό μου, υπήρξαν 5 αδιάθετα εμβόλια τα οποία και καταστράφηκαν».

Σύμφωνα με τα «γαλάζια στελέχη», δεν υπήρχε δεύτερη εναλλακτική λίστα εμβολιασμών και για να μην χαθούν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού η Δήμητρα Ακριτίδου εμβολιάστηκε ενώ ο κ. Τσαβλής έφερε δύο συγγενείς του στο εμβολιαστικό κέντρο. Η πρόεδρος των δύο Ιδρυμάτων στα οποία έγιναν οι εμβολιασμοί κινήθηκε στην ίδια γραμμή μιλώντας στο OPEN TV: «Δεν υπήρχε παράλληλη λίστα, λόγω του ότι ήταν κινητή μονάδα. Επομένως ο ΕΟΔΥ έδρασε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Οταν λοιπόν περατούνταν η διαδικασία και είχαν αυτά τα αδιάθετα εμβόλια, προέτρεψε τους παρευρισκομένους στον χώρο γιατρούς και άλλους σε πολύ γρήγορο χρόνο για να μην χαθεί η αξία του εμβολίου, διότι τελείωνε και η ισχύς τους, να κάνουν όποιες ενέργειες για να μπορέσουν να εμβολιαστούν».

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Ο εμβολιασμός των πρώην πλέον στελεχών της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η διαγραφή δυο στελεχών της ΝΔ δεν μπορεί να παραγράψει το ανεκδιήγητο πλιάτσικο παρατρεχάμενών της στα εμβόλια. Ούτε να κουκουλώσει το σκάνδαλο των 24 παράτυπων εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη και να προστατέψει την εκλεκτή του κ. Μητσοτάκη, Βίκυ Νάκου, που παραμένει στη θέση της και η οποία οργάνωσε το πλιάτσικο στερώντας εμβόλια από παιδιά με αναπηρία και ηλικιωμένους. Επίσης, περιμένουμε αν η Ν.Δ. θα διαγράψει και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου».

«Η ΝΔ και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων και ότι νομίζουν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη και εις βάρος του κοινωνικού συνόλου» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ. Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έρχεται με αφορμή τις «πρόσφατες αποκαλύψεις για τον κ. Χατζημάρκο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και για επώνυμα γαλάζια στελέχη στη Θεσσαλονίκη» ότι εμβολιάστηκαν εκτός σειράς και σχολιάζει: «Φαίνεται ότι τα παραδείγματα της Ικαρίας και της Πάρνηθας τους εμπνέουν».

Σημειώνει ότι οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, «όμως στη Ρόδο για τον κ. Χατζημάρκο ακόμη περιμένουμε» και θέτει το ερώτημα αν «θα καθυστερούσαν αν επρόκειτο για απλούς πολίτες».

Θεμιστοκλέους: Οι εμβολιασμοί δεν είναι παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι
Απάντηση στις καταγγελίες έδωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής για τον κορονοϊό, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. «Η διενέργεια εμβολιασμών δεν είναι ένα παιχνίδι “κλέφτες και αστυνόμοι”. Είναι μια διαδικασία η οποία θα μας οδηγήσει στην ελευθερία και το κυριότερο, και το λέω προσωπικά, αφήνουμε τους παραβάτες στην ηθική απαξίωση της κοινωνίας», τόνισε.

Πηγή: ethnos.gr