ΥΓΕΙΑ

Εμβολιασμός: Πάνω από 400.000 νέα ραντεβού με Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson

Σήμερα ανοίγουν κι άλλα ραντεβού -πάνω από 400.000- με τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna, ενώ από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25 -29 χρόνων για τα τρία εμβόλια αυτά, ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας.

Για μείωση των κρουσμάτων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας μίλησε το βράδυ της Τετάρτης (9/6) ο Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Ο εβδομαδιαίος κυλιόμενος μέσος όρος ανέρχεται σε 1.056 κρούσματα ανά ημέρα – μείωση του εν λόγω δείκτη για τρίτη εβδομάδα – ενώ η διάμεση ηλικία των νέων λοιμώξεων είναι τα 36 έτη, πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας. Σταθερά χαμηλός παραμένει και ο εβδομαδιαίος δείκτης θετικότητας, σημείωσε, καθώς κυμαίνεται σε ποσοστό κάτω του 3%.

Τα παραπάνω δε σημαίνουν, ωστόσο, ότι «η πανδημία έχει τελειώσει», όπως είπε.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε, έπειτα, ότι ανοίγουν 420.320 νέα ραντεβού με τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson ενώ δήλωσε ότι εντός Ιουνίου θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, συμπλήρωσε, θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της J & J, όπως είχε ήδη γίνει γνωστό.

Θύμισε, δε, πως από αύριο, Πέμπτη, οι πολίτες ηλικίας 25 – 29 ετών θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των τριών εμβολίων που διατίθενται προς χρήση για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας μίλησε για τους «σύγχρονους ήρωες» της χώρας, τους υγειονομικούς, τους «πρωταγωνιστές του πολέμου με τον αόρατο εχθρό», προαναγγέλοντας την πραγματοποίηση δράσης – με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ – για την καταγραφή και αντιμετώπιση της εργασιακής εξουθένωσης με την οποία έρχονται αντιμέτωποι, όπως έχει παρατηρηθεί, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπενθυμίζεται πως σε 890 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τη διορθωμένη έκθεση του ΕΟΔΥ. Ανακοινώθηκαν 15 θάνατοι, ενώ 381 παραμένουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αρχικά ο Οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση με λανθασμένα στοιχεία, η οποία αποσύρθηκε λίγο αργότερα.

ieidiseis,gr